Beelden van het #GeenFoeiMaarDoei-protest tegen racistische agenten

Een persoon met lange zwarte haren en een blauw wegwerpmondkapje op kijkt naar rechts. Ze draagt een zwarte trui met de tekst "Humeyra Angel in Heaven".

Op het Marconiplein in Rotterdam, voor het politiebureau, demonstreerden zondag ruim 500 mensen voor het ontslag van racistische en seksistische agenten. De ophef in de media over hun walgelijke berichtjes, en over de omgang daarmee door de korpsleiding en burgemeester Aboutaleb, groeit nog met de dag. Het is onacceptabel dat Rotterdammers nog met dit soort agenten te maken kunnen krijgen. Het motto van het protest, georganiseerd door BIJ1 Rotterdam en Doorbraak, was dan ook #GeenFoeiMaarDoei, geen berisping, maar ontslag! Met de demonstratie wilden we een extra duw geven aan de korpsleiding om nu echt maatregelen te nemen. Hier een foto-reportage. Een lijst met toespraken zie je hieronder. En als je het nog niet gedaan hebt: teken ook onze petitie, net als inmiddels bijna 12.000 anderen!

Eric Krebbers

Een persoon met een grote bos lichte krullen, een groen mondkapje en een zwartwitte wollen jas aan draagt een bordje met de tekst 'Geen foei maar doei'.
Een persoon met zwarte haren, een donkere jas en een donkerrood mondkapje draagt een bordje met de tekst "Your silence will not protect you".
Een persoon met een bruine leren jas en een spijkerbroek draagt een bordje met de tekst "Ontsla racistische agenten". Om de persoon heen staan op een afstandje nog andere mensen met bordjes, waaronder "Geen woorden maar daden!" en "Racisme ontkennen = racisme".
De familie en vrienden van de vermoorde Hümeyra dragen een banier met een foto van Hümeyra en de tekst "Ik herinner mij de oude tijden, wat was jij een mooi kind. Je was zo slim en attent. Was je een engel? Nu ben je groot, maar je bent er niet meer. De herinnering aan 16 mooie jaren is voor altijd.  We hebben zoveel meegemaakt. Ik ben gelukkig dat we samen waren. Oh, mijn oogappel, mijn andere helft, mijn alles. Mijn Hümeyra... Dit is mijn laatste plicht. Maar nooit zal ik je vergeten, je bent voor altijd in mijn hart."
Sandra Salome in gesprek met een journalist van het AD, midden op de afgesloten trambaan.
Een demonstrant met een rode baret en een veiligheidshesje draagt een bordje met de tekst "Policing is violence".
Een demonstrant met een trui van de politieke partij BIJ1 draagt twee borden met beide dezelfde tekst: "Aboutaleb: maak je woorden waar of treed af!"
Daryll Landbrug met een spijkerjack aan en zijn rechtervuist in de lucht. We zien hem vanaf de achterzijde.
Fatima Faid op de foto met een andere aanwezige op het protest. Ze dragen beide een blauw wegwerpmondkapje en ze maken met hun vingers het vredesteken. Op de achtergrond het politiebureau Marconiplein.
Een groep demonstranten poseert voor de foto. Twee borden zijn leesbaar, de ene met de tekst "Humeyra 30 meldingen, 3 aangiften, dader vrij spel = vermoord door racisme en seksisme, ontslag nu!" en de andere met de tekst "Politie: de slager die zijn eigen vlees keurt".
Een demonstrant met een kleurige doek in het haar en een zwart mondkapje zit in kleermakerszit op de stoep met een bord: "Stop met het aanhouden van mijn broertje in de dure auto van mijn pa".
Twee fietsen tegen een paal en een groot blauw bord met de tekst "Wie beschermt ons tegen de politie?".
Spandoek met een zwarte kat met een tekstballon met daarin de tekst "Met racisten moet je niet praten, je moet ze stoppen!".
Groot blauw spandoek met AFA Den Haag logo en de tekst "Tegen politiegeweld - tegen racisme". In de letter o van 'politiegeweld' zit het logo van de politie verwerkt.
Daryll Landbrug met de elpee "Straight outta Compton" van N.W.A. en een bordje met de tekst "NWA was right". Daryll draagt een zwart mondkapje met de tekst "Black Lives Matter".
Een persoon met lange zwarte haren en een beige jas draagt een bordje met de tekst "Not your pauperallochtoon".
Een ernstig kijkend persoon met lang rossig haar draagt een bord met de tekst "No justice, no peace, no racist police" en een vredesteken.
Een demonstrant met kort donker haar draagt twee borden:

"Geen tweede kans voor racisten! #GeenFoeiMaarDoei"

en

"Profileer iemand van je eigen etniciteit, witte agent!!"
Twee personen met elk een bordje met de hashtag #GeenFoeiMaarDoei.
Twee personen met fleurige mondkapjes en borden met de teksten:

"#GeenFoeiMaarDoei" 

en

"Geen berisping maar ontslag".
Een persoon met kort haar en een zwart mondkapje over hun baard houd een uitgeklapte doos als protestbord vast. Er staat veel tekst op: "Racism is not a question of attitude: it's a question of power!" / "Houd racistische agenten verantwoordelijk! Berispen is NIET genoeg! #GeenFoeiMaarDoei" / "Geen berisping maar ontslag!" / "#BLM #ACAB Burn down racist institutions" / Geen geweldsmonopolie in handen van foute agenten".