11 november, Den Haag: Kick out Zwarte Piet-bijeenkomst “Tot hier en niet verder”

Zwarte Piet is racisme.
Zwarte Piet is racisme.

Aan de vooravond van de nationale intocht van Sinterklaas vindt er in Den Haag een bijeenkomst plaats van Kick Out Zwarte Piet (KOZP), met als spreker Jerry Afriyie, een van de kartrekkers van de strijd tegen Zwarte Piet. Tijdens deze bijeenkomst wordt er informatie gegeven over de protestactie tijdens de intocht in Maassluis op 12 november en wordt er gebrainstormd over activiteiten die in Den Haag kunnen worden ondernomen tegen de racistische karikatuur.


Bijeenkomst
Vrijdag 11 november
Aanvang 19:00 uur
Binckhorstlaan 135
Den Haag
Facebook
Aanmelden via Facebook

Uit de aankondiging: “Op vrijdag 11 november 2016 komen wij in samenwerking met het collectief Kick Out Zwarte Piet samen in Den Haag, het politieke hart van Nederland. Wij zullen dan de koppen bijeen steken en ons laten informeren en organiseren in de strijd tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet.

Hoewel Den Haag nationaal en internationaal te boek staat als stad van de vrede en het recht, geldt dat maar beperkt voor haar eigen multiculturele bevolking. Zo heeft de gemeente Den Haag besloten om alle bezwaren te negeren en ook dit jaar weer Zwarte Pieten mee te laten lopen tijdens de intocht op Scheveningen. Dit terwijl Haagse scholen vorig jaar al besloten dat Zwarte Piet niet meer welkom was.

Ook politiek Den Haag spreekt zich steeds weer uit vóór Zwarte Piet en liet onlangs zelfs een (zwarte) ‘jongerenambassadeur’ opdraven met een petitie om ervoor te zorgen dat de Pieten vooral zo zwart mogelijk zijn! Hoe kan een stad die als het ware een politieke voorbeeldfunctie heeft voor de rest van het land, het zo laten afweten als het om de belangen van haar eigen inwoners gaat?

Daarom is het belangrijk dat wij ook in Den Haag een tegengeluid laten horen, en duidelijk maken dat het ‘Tot hier en niet verder’ is!

Ben jij klaar om je uit te spreken tegen racisme en af te rekenen met Zwarte Piet? Wil jij deel uitmaken van een movement die ervoor gaat zorgen dat Sinterklaas een feest voor iedereen wordt? Dan ben je van harte welkom op vrijdag 11 november 2016 aan de Binckhorstlaan 135 in Den Haag, eerste verdieping. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Als je van plan bent om te komen, zet jezelf dan op AANWEZIG (i.p.v. geïnteresseerd). Als je niet op de gastenlijst staat, kan je in verband met het maximaal aantal deelnemers, helaas niet toegelaten worden tot de bijeenkomst.”

Shirley de Vet