12 juli, Dordrecht: solidariteitsprotest tegen anti-zwart geweld in de VS en de EU

Op 12 juli organiseren Nederland Wordt Beter en Zwarte Piet Is Racisme in Dordrecht een solidariteitsprotest tegen anti-zwart geweld in de VS en de EU.

Uit de oproeptekst: “Op 25 mei 2020 werd George Floyd in Minnesota met bruut politiegeweld vermoord. Hij is een van de vele zwarte mensen die door de politie in de Verenigde Staten om het leven is gebracht. Het geweld in de Verenigde Staten is al eeuwenlang een probleem. Institutioneel racistisch geweld tegen zwarte mensen is echter niet enkel een Amerikaans probleem, het is een probleem dat zich ook in Nederland en de rest van Europa manifesteert. Sluit je aan! Op zondag 12 juli in Dordrecht laten wij onze solidariteit zien en protesteren wij tegen anti-zwart racisme in Nederland en Europa.”

Zondag 12 juli
Van 16:00 tot 17:30 uur
Weizigtpark, Dordrecht
Facebook

Tijdens deze protestactie gelden de volgende instructies: hou rekening met 1,5 meter afstand tot elkaar, draag een mondmasker en eventueel wegwerphandschoenen, gebruik met regelmaat desinfecterende middelen voor je handen, en volg de instructies op van de ordedienst. Het event is rolstoelvriendelijk, en mensen kunnen de actie vanaf een afstand steunen, want er is livestream.

Harry Westerink