13 maart, Rotterdam: protest tegen racisme bij verkiezingsdebat op Erasmus-universiteit

“Op 13 maart en 14 maart worden er landelijke verkiezingsdebatten georganiseerd. Racisme en allerlei complotten zullen weer vrij spel krijgen op de landelijke tv”, aldus de oproep van het Platform Stop Racisme voor een protest bij het verkiezingsdebat op de Erasmus-universiteit in Rotterdam.

Die gaat verder: “Rutte sloopt publieke voorzieningen: kosten voor zorg, wonen en energie schieten door het dak. Om de aandacht hiervan af te leiden, worden zondebokken aangewezen. Zo krijgt haat vrij spel. Het gevolg: allerlei extreem-rechtse partijen doen mee aan de verkiezingen. Ze verschillen onderling hooguit in hun leugens en wie ze de schuld geven.

De klimaatcrisis, het stikstofprobleem, covid, Poetins misdaden… Het wordt allemaal ontkend. Van de ellende die Ruttes beleid veroorzaakt, geven ze de schuld aan hen die daar het meest onder lijden: vluchtelingen, queer-mensen, mensen met beperkingen, moslims, zwarte mensen en mensen van kleur.

Als ze winnen, wordt Rutte afhankelijk van hun steun in de Eerste Kamer. Dat is een gevaar voor iedereen die in een rechtvaardig land en op een leefbare planeet wil wonen. Daarin schuilt ook onze kracht. Wij zijn met meer. Samen kunnen we het tij keren.

Maandag 13 maart
Om 16:30 uur verzamelen
Tramhalte Erasmus-universiteit
Rotterdam

Kijk niet weg en geef haat geen stem! Nooit meer fascisme! Stop Forum voor Democratie!

Doe mee met de acties!”

Eric Krebbers