14 februari: steunactie bij Amsterdam CS voor GVB-personeel

Actielogo
Het Amsterdamse Steuncomité Sociale Strijd (SSS), waar ook Doorbraak aan deelneemt, en andere activisten gaan op maandag 14 februari met een solidariteitsmanifestatie hun steun betuigen aan de actievoerende werknemers van het Amsterdamse openbaar vervoer-bedrijf GVB. De actie is gericht tegen de privatisering en de bezuinigingen in het openbaar vervoer.

Aanvang: 9:00 uur, plaats: plein voor Amsterdam CS. Organisaties die het GVB-personeel willen steunen, kunnen hun naam doorgeven via <steundeschoonmakers@hotmail.com>. Ze komen dan onder de steunoproep te staan.

In het Amsterdamse openbaar vervoer dreigt zo’n 40 procent te worden bezuinigd. Veel bus- en tramlijnen dreigen voorgoed te verdwijnen. Andere lijnen dreigen kortere routes te gaan rijden of minder vaak. SSS: “Kortom, een drastische verslechtering van het openbaar vervoer waarvan vooral mensen die daar op aangewezen zijn, zoals ouderen en scholieren, de dupe zijn. Ook zullen mensen dan eerder de auto of scooter pakken, met schade voor het milieu. Al deze verslechteringen voor reizigers, GVB-personeel en milieu zijn ook voor het Amsterdamse gemeentebestuur onaanvaardbaar.”

Harry Westerink