15 oktober, Tilburg: waarschuwingsactie “Stop werken zonder loon!”

Jetta Klijnsma.
Jetta Klijnsma.

Op 15 oktober organiseert de FNV een waarschuwingsactie tegen werken zonder loon. Met een protestmars wil men de politiek waarschuwen, op de dag dat staatssecretaris Jetta Klijnsma wethouders uit het zuiden van het land heeft uitgenodigd om in Tilburg te komen praten over het arbeidsmarktbeleid. Tegen een vergelijkbare bijeenkomst voor wethouders uit het westen van het land is op vrijdag 10 oktober in Amsterdam een protest georganiseerd door het actiecomité Dwangarbeid Nee. Doorbraak roept iedereen op om ook naar Tilburg te komen om te protesteren.

Woensdag 15 oktober
Van 14:30 tot 16:30 uur
Poppodium 013
Veemarktstraat 44
Tilburg

Uit de oproep van de bond: “Ben je je baan verloren, in de bijstand beland en op zoek naar werk? Grote kans dat je gemeente je zonder loon aan het werk zet in de groenvoorziening, de post, de zorg, het vervoer of een andere sector. De FNV is vóór goede begeleiding naar werk! Nu gebeurt het te vaak dat mensen werk moeten doen dat geen uitzicht biedt op een echte baan, en waar geen normaal loon tegenover staat. En als je weigert, loop je kans dat je tijdelijk je bijstandsuitkering verliest. Dat moet stoppen! Dit overkomt nu al vele mensen, en dreigt per 1 januari alleen maar erger te worden, omdat gemeenten dan meer taken krijgen om mensen naar werk te begeleiden. Het gevolg is dat op grote schaal echte, betaalde banen, worden verdrongen. De FNV vindt dat het tijd wordt dat gemeenten de werkloosheid bestrijden, en niet de werklozen. Geef mensen perspectief op een echte baan met een normale beloning. Dat is goed voor werknemers, goed voor de dienstverlening en voor de economie. Daarom voeren we actie. Doe mee, want samen staan we sterk!”

Wil je meedoen? Meld je dan aan op koopkrachtenechtebanen.nl. Bij voldoende belangstelling uit jouw regio, kijkt de FNV of er gratis bussen kunnen worden ingezet. Je hoeft geen vakbondslid te zijn om mee te rijden.

Eric Krebbers