17 oktober, Den Haag: inspreken tegen Zwarte Piet in Haagse gemeenteraad

“Op donderdag 17 oktober 2019 zal er een gemeenteraadsvergadering plaatsvinden in Den Haag waarbij de Sinterklaasintocht zal worden behandeld. Den Haag is de enige grote stad van de grote vier steden in de Randstad (de G4) waar de racistische karikatuur nog wordt gehandhaafd. Het is tevens de grootste intocht van Nederland. Vorig jaar moest in ‘de stad van Recht en Vrede’ een poging tot vreedzaam protest georganiseerd door KOZP Den Haag worden afgebroken vanwege de dreiging met geweld door hooligans en fanatieke pro-Pieten. Dit jaar eist KOZP dat de figuur Zwarte Piet net als in andere grote steden én de nationale intocht wordt weggelaten”, aldus Stop Blackface, KOZP Den Haag en Zwarte Piet is Racisme.

“We roepen zoveel mogelijk Hagenezen die vinden dat Zwarte Piet moet worden afgeschaft, op om van hun democratische rechten als burger gebruik te maken en in te spreken tijdens de raadsvergadering.”

Donderdag 17 oktober
Van 11:00 tot 12:30 uur
Stadhuis
Spui 70, Den Haag
Facebook

Jezelf opgeven om in te spreken kan niet meer, maar Doorbraak roept iedereen op om naar het stadhuis te komen om de insprekers een hart onder de riem te steken.

De oproep gaat verder: “Groep de Mos, de grootste partij in het college, schitterde een maand geleden nog door afwezigheid bij een vergadering over de intocht en Zwarte Piet. De groep wordt nu echter geteisterd door corruptieschandalen en de burgemeester heeft onlangs haar ontslag ingediend.”

Eric Krebbers