Affiche

Affiche

Op zaterdag 19 januari organiseren Women’s March Groningen en Groningen Feminist Network (GFN) een “March against violence” in de stad Groningen.

Demonstratie
Zaterdag 19 januari
Van 13:00 tot 14:15 uur
Waagplein 1-5
Groningen
Facebook

In de oproep staat: “Women’s March Global heeft kortgeleden het thema voor hun jubileummarch genaamd #WomensWave bekendgemaakt, namelijk ‘end violence against women’, oftewel: ‘stop geweld tegen vrouwen’. Uit de statistieken van de World Health Organisation (WHO) is namelijk gebleken dat één op de drie vrouwen wereldwijd in haar leven geconfronteerd wordt met fysiek of seksueel geweld binnen de intieme kring of seksueel geweld buiten de intieme kring. Deze cijfers zijn schrikbarend. In het weekend van 19 en 20 januari 2019 gaan daarom vele afdelingen van Women’s March de straat op om deel te nemen aan de jubileummarch van Women’s March Global en aandacht te vragen voor dit thema. Ook voor Women’s March Groningen is dit het geval, al willen wij het thema breder trekken naar ‘end gender-based violence’. Op zaterdag 19 januari 2019 zullen wij een march organiseren door het centrum van Groningen. Ons doel is in eerste instantie bewustwording creëren, maar in het verlengde daarvan hopelijk het ontwikkelen van concrete actiepunten die vrouwen en minderheden de mogelijkheid geven om te gaan staan voor hun rechten en uiteindelijk een veiliger en vrediger leven te leiden.”

Eric KrebbersHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*