2 februari, Den Haag: Doorbraak-workshop over strijd tegen dwangarbeid

Affiche.
Affiche.

Tijdens het 2.Dh5-festival, dat van 31 januari tot en met 2 februari in Den Haag plaatsvindt, houden de Doorbraak-activisten Jeroen Breekveldt, Mariët van Bommel en Harry Westerink een workshop over de strijd tegen dwangarbeid voor bijstandsgerechtigden. Aan de hand van een powerpointpresentatie geven ze een indruk van de kansen, uitdagingen, successen en problemen van die strijd.

Workshop
Zondag 2 februari
Van 15:30 tot 17:00 uur
Buurthuis Samsam
Van Mierisstraat 226, Den Haag

Tegenmacht opbouwen door zelforganisatie van onderop. Met dat uitgangspunt is Doorbraak een paar jaar geleden begonnen met een strijdexperiment tegen dwangarbeid. Bijstandsgerechtigden in het hele land worden steeds meer verplicht om onbetaald voor hun uitkering te werken, zonder loon, zonder arbeidscontract, zonder rechten. Dat leidt tot schandalige uitbuiting en onderdrukking. Hoe pakt Doorbraak de strijd tegen dwangarbeid aan? Welke strategie wordt er gevolgd? Welke stappen worden gezet en welke actievormen worden gekozen? Waarom wordt er zoveel tijd gestopt in individuele gesprekken met dwangarbeiders? Dat soort vragen komen tijdens deze workshop aan de orde.

Harry Westerink

Staat en kapitaal weergegeven als een octopus: de beeldtalen van links en van antisemieten waren vroeger nauwer verwant dan ons nu lief is.
Staat en kapitaal weergegeven als een octopus: de beeldtalen van links en van antisemieten waren vroeger nauwer verwant dan ons nu lief is.