20 februari, Amsterdam: Bijstandsbond-bijeenkomst over problemen bij het UWV

UWV
UWV

Op 20 februari organiseert de Bijstandsbond, een belangenorganisatie voor mensen met een minimuminkomen, een bijeenkomst voor uitkeringsgerechtigden die problemen hebben met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Daarbij gaat het met name om arbeidsongeschikten. De bijeenkomst richt zich op het versterken van hun positie en op het bestrijden van de hetze die tegen hen wordt gevoerd.

Uit de oproeptekst: “In Nieuwsuur TV van 10 februari kwamen de problemen met het UWV aan de orde. Twee verzekeringsartsen zeiden dat er een groot tekort is aan verzekeringsartsen, dat er daardoor grote achterstanden zijn in de herkeuring van arbeidsongeschikten en dat daardoor velen onterecht een arbeidsongeschiktheidsuitkering zouden hebben. Op ongenuanceerde wijze werd gesteld dat velen misbruik maken van die regelingen, omdat ze eigenlijk arbeidsgeschikt zijn.

Woensdag 20 februari
Van 14:00 tot 17:00 uur
Dijktheater
Da Costakade 162, Amsterdam
Facebook

Wij kennen het UWV van een heel andere kant. Om daarover te praten en over wat tegen de hetze te doen door een tegengeluid te laten horen organiseert de Bijstandsbond een discussiebijeenkomst op woensdag 20 februari om 14:00 uur ‘s middags. Ervaringsdeskundigen zullen hun kant van het verhaal laten horen. U kunt komen met uw klachten en verhalen over het UWV en we geven informatie en tips hoe hiermee om te gaan.”

Harry Westerink