21 t/m 27 augustus: No Border Camp

Van 21 tot en met 27 augustus vindt de vijfde editie van het No Border Camp plaats. “Het wordt een week vol acties, workshops en discussies rond het thema migratie, de repressie ervan en z’n bevrijding”, aldus de oproeptekst.

De oproeptekst vervolgt met: “Zoals de naam van het kamp al suggereert, dromen we van een wereld zonder grenzen. Een wereld waarin iedereen vrij kan bewegen zonder risico op detentie, deportatie of uitbuiting. Een wereld zonder Frontex. Maar we laten het niet bij dromen. Onze intentie is niets minder dan het realiseren van deze dromen in het hier en nu, onbeschaamd, samen. Dit betekent het verkennen van kruisende domeinen van strijd, zoals klimaatrechtvaardigheid, anti-racisme en anti-militarisme, en het versterken van de verbindingen ertussen. En tussen ons. Want solidariteit is ons wapen.

We hopen ongedocumenteerden en gedocumenteerden samen te brengen, kennis en verhalen uit te wisselen, verbindingen te leggen en te bouwen aan een sterk, collectief verzet tegen grenzen, overal. De locatie zal kort van tevoren bekend worden gemaakt. Hou onze website en sociale media in de gaten! Heb je ideeën voor workshops of acties? Of wil je meehelpen met organiseren? Mail ons op: nbc-2023@riseup.net.”

Maandag 21 tot en met zondag 27 augustus

Harry Westerink