22 maart, Den Haag: staking en manifestatie tegen de afbraak sociale werkvoorziening

Logo van "Laat ze niet vallen".

Het is zover: de afgelopen maand werd de gevreesde Wet Werken naar Vermogen door staatssecretaris Paul de Krom ingediend bij de Tweede Kamer. Een bom onder de sociale zekerheid, die zo ongeveer de hele onderkant van de samenleving gaat raken. De FNV lanceerde daarom al eerder de campagne “Laat kwetsbaar Nederland niet vallen”.

De campagne richt zich nu op de sociale werkvoorziening. De afgelopen weken waren er door het hele land al acties en bijeenkomsten onder het motto “De grijns regeert. Kabinet Rutte: een hard gelag”. Op 22 maart is er een landelijke staking en een manifestatie in Den Haag.

Manifestatie
Tegen de afbraak van de sociale werkvoorziening
Donderdag 22 maart
12:00 tot 14:00 uur
Malieveld, Den Haag

Van de website van de FNV: “Het is dikke pret in het kabinet. Maar al dat grijnzen van Mark Rutte, Maxime Verhagen en Geert Wilders – de grondleggers van deze coalitie – moet verhullen waar ze werkelijk mee bezig zijn: met een ongekende aanslag op de publieke sector. De hand gaat stijf op de knip, onderhandelingen lopen vast, miljoenen overheidswerkers zitten zonder cao. De afbraak is dramatisch: de sociale werkvoorziening, de bijstand, de Wajong, de kinderopvang, de jeugdzorg, de thuiszorg, het openbaar vervoer, het ambtenarenapparaat, het onderwijs, haast geen onderdeel blijft gespaard. Voor tienduizenden werknemers bij de overheid, in het onderwijs, de zorg en het welzijn betekent dat verlies van baan, van inkomen of van arbeidskwaliteit. De klok wordt vijftig jaar terug gedraaid. Tal van overheidsvoorzieningen worden opgedoekt of gekort. Dat ga jij ook merken! Minder openbaar vervoer, duurdere kinderopvang, slechtere zorg, minder cultuur, slechter onderwijs minder veiligheid op straat. En Mark, Maxime en Geert maar lachen.”

Frodo Tromp