23 oktober, Rotterdam: debat over racisme

Rotterdam Talks.
Rotterdam Talks.

Op 23 oktober organiseren Rotterdam Talks en Denken Over Links een debat over racisme, op uitnodiging van de Rotterdamse raadsfracties van NIDA en de SP en in samenwerking met studentenvereniging Avicenna en Wij Blijven Hier. De sprekers, onder wie Quinsy Gario, Zihni Özdil, Miriyam Aouragh en Leo de Kleijn, gaan zich er samen met het publiek over buigen hoe racisme het beste kan worden bestreden.

Debat
Donderdag 23 oktober, van 19:00 tot 22:00
Aula van de Erasmus universiteit
Campus Woudestein
Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam

Uit de oproeptekst: “Ons land kampt met een historisch groot probleem. Een probleem dat verdeling zaait, mensen uitsluit en onderdrukt. Een probleem waar vrijwel alle gevestigde politieke partijen ofwel opportunistisch en hypocriet gebruik van maken ofwel omheen draaien en voor wegkijken: racisme!

Van de roep om ‘minder Marokkanen’ tot de groeiende angst voor moslims, van de Zwarte Piet-discussie tot het virulente racisme op social media, van etnisch profileren en buitenproportioneel politiegeweld tot discriminatie op de arbeidsmarkt, van het Polenmeldpunt tot aan de Rotterdamwet; het huidige klimaat in Nederland is er een waar diversiteit vooral wordt geproblematiseerd in plaats van dat het gezien wordt als een verrijking.”

Harry Westerink