25 juni, Veldhoven: protest “Vluchtelingen welkom, de VVD niet!”

Met Dijkhoff lachen om de ellende die zijn partij andere mensen aandoet? Echt niet!
Met Dijkhoff lachen om de ellende die zijn partij andere mensen aandoet? Echt niet!

Op 15 juni plaatste VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff een tweet waarin hij vroeg: “Mogen vluchtelingen altijd blijven of moeten ze na een paar jaar automatisch terug?” In dezelfde tweet gaf hij aan dat hij over deze en andere vragen met ons in gesprek wil en dat cabaretier Rob Scheepers “er iets grappigs van maakt”.

Kennelijk denkt Dijkhoff dat het schenden van internationale vluchtelingenverdragen een onderwerp is waar je “iets grappigs” van kunt maken. Kennelijk denkt hij dat het na een paar jaar “automatisch terugsturen” van mensen die alles zijn kwijtgeraakt en die helemaal opnieuw hebben moeten beginnen iets is dat je kunt bespreken op “een gezellige avond over politiek en met humor”.

Protest
Maandag 25 juni
Van 19:00 tot 21:00 uur
Restaurant D’n Burgemister
Meiveld 3a
Veldhoven
Facebook

Wij willen geen “stand-up politics” en geen lolletjes over de kwetsbaarste leden van onze gemeenschap. Wij willen geen politici die meewaaien met elke giftig-nationalistische wind. Wij willen geen land waarin zondebokken gezocht worden en multinationals miljarden krijgen toegestopt, terwijl steeds meer mensen onder de armoedegrens leven. VVD – weg ermee!

Wij willen een statement maken tegen de uitsluitingsretoriek van Klaas Dijkhoff, en daarom protesteren wij bij de plek waar Dijkhoff vanaf 19:30 uur zijn act opvoert.

Protesteer je mee?

Vluchtelingen welkom!
Geen mens is illegaal!

Samen lachen en naar beneden trappen
Samen lachen en naar beneden trappen.