28 december, Den Haag: protest tegen vrijspraak voor agent die Rishi vermoordde

Pet van de leden van de schietgrage gewapende tak van de staat.
Pet van de leden van de schietgrage gewapende tak van de staat.

Uit woede over de vrijspraak voor de agent die de zeventienjarige jongen Rishi op 24 november 2012 vermoordde op station Den Haag HS, vindt aanstaande zaterdag een protestactie plaats bij het Haagse stadhuis. Doorbraak roept iedereen op om daaraan deel te nemen en zo te protesteren tegen deze moord en tegen andere vormen van racistisch staatsgeweld.

Protestactie
Zaterdag 28 december
Vanaf 12:00 uur
Stadhuis
Spui, Den Haag
Facebook

Uit de oproep voor de actie: “Wij zijn woedend. Woedend over het racistisch en gewelddadig karakter van de politie in Den Haag. Woedend over het gebruik van buitenmatig geweld tegen allochtonen. Woedend over de etnische profilering. Woedend over de hogere kans op straffen en hogere straffen voor etnische minderheden. Woedend over de cultuur van straffeloosheid. Woedend over geïnstitutionaliseerd racisme. Wij vinden dat wij in verzet moeten komen tegen al deze dingen, en dat verantwoordelijken aansprakelijk moeten worden gesteld bij racisme, buitensporig geweld, en moord door de politie.

Wij eisen het ontslag van Paul Musscher, de politiechef van de eenheid Den Haag Nationale Politie. Dezelfde politiechef die heeft gezegd te gaan kijken hoe de agent die Rishi vermoorde, na de jaarwisseling, ‘zijn normale werkzaamheden kan hervatten’. Ook eisen wij het ontslag van Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag. Hij is politiek verantwoordelijk, ontkent het buitensporig geweld tegen buitenlanders en wil geen nieuw onafhankelijk onderzoek laten doen naar geweld en discriminatie door de politie. Genoeg is genoeg! Geen slachtoffers meer van racistisch politiegeweld!”

Harry Westerink