28 maart, Den Haag: demonstratie voor het heropenen van het onderzoek naar de dood van Anass Aouragh

Anass Aouragh.
Anass Aouragh.

Op 28 maart vindt er een demonstratie plaats om te eisen dat het onderzoek naar de dood van de dertienjarige Anass Aouragh moet worden heropend. De actie is ook bedoeld om steun te betuigen aan de familie en vrienden van Anass.

Demonstratie
Zaterdag 28 maart
Van 16:00 tot 18:00 uur
Spuiplein, Den Haag
Facebook-event

Uit de oproeptekst: “Anass Aouragh is op 7 februari 2013 dood gevonden in het Wassenaarse bos. Al na een korte tijd besloot de politie dat Anass zelfmoord had gepleegd. Een vermoedelijke aanleiding was dat hij op school werd gepest. De politie zegt dat hij op de avond van 6 februari het Wassenaarse bos is ingegaan en zichzelf via een tak van een boom heeft opgehangen met zijn sjaal.

Familie en vrienden geloven niet dat Anass zelfmoord heeft gepleegd. De omstandigheden van zijn dood roepen een aantal vragen op. Waar komen bijvoorbeeld de verwondingen op zijn lichaam vandaan? Hoe kan het dat hij die dag nog een nieuwe jas kocht, zijn folderwijk ging lopen en e-mails schreef naar zijn docenten voor bijles? En zo zijn er veel meer vragen rondom zijn dood waarop het OM de familie nog geen antwoord heeft gegeven.

Voor de politiek en het OM is dit dossier al gesloten. Voor ons niet. Wij willen antwoorden en we eisen dat het onderzoek heropend wordt. Als wij met duizenden de straat op gaan, kunnen ze ons niet langer negeren en kunnen wij de zaak van Anass opnieuw op de agenda zetten. Daar hebben we ook jouw stem voor nodig.”

Er is een petitie gestart om veertigduizend handtekeningen te verzamelen, zodat er meer kans is op heropening van het onderzoek. Onderteken ook!

Harry Westerink