12 april: demonstratie tegen bezuinigingen op hoger onderwijs

Logo

Na de studentendemonstratie van aanstaande vrijdag is er de mogelijkheid om de druk op de ketel te houden en vier dagen later, op dinsdag, opnieuw actie te voeren tegen de bezuinigingen in onderwijs. Doorbraak roept iedereen op om mee te doen, studenten en niet-studenten. Alleen via onderlinge solidariteit kunnen we voorkomen dat bezuinigingen eventueel worden doorgeschoven naar andere terreinen. Alle bezuinigingen moeten van tafel!

Dinsdag 12 april
Het Plein voor de Tweede Kamer in Den Haag
Van 12:00 tot 14:00 uur
(onder voorbehoud, actuele info op Facebook)

De demonstratie van dinsdag wordt georganiseerd door Studenten in Actie. In hun oproep sluiten de organisatoren helaas aan bij de overheidsideologie van “de kenniseconomie” en daardoor komt het geheel wat braver over. Maar dat is vanzelfsprekend geen reden om niet nogmaals onze stem te laten horen tegen de bezuinigingen.

“Studenten in actie is een groep studenten die zich zorgen maakt over het hoger onderwijs”, aldus de oproep. “Terwijl het kabinet de mond vol heeft van de ambitie om tot de top-5 van kenniseconomiën te behoren wordt er de komende jaren 370 miljoen bezuinigd op het hoger onderwijs. Studenten moeten steeds meer gaan betalen voor hun opleiding, terwijl de kwaliteit afneemt. Op 12 april zal de Tweede Kamer voor de laatste keer debatteren over de collegegeldverhoging voor studenten die meer dan een jaar studievertraging hebben. Strijd met ons mee en kom op de 12e naar Den Haag!” Meer over de ideeën van Studenten in Actie lees je in hun manifest.

Eric Krebbers