29 maart, Rotterdam: film “The land between” en discussie

Uitzicht op Spanje.
Uitzicht op Spanje.

De Internationale Socialisten organiseren aanstaande zaterdagochtend een vertoning van de zeer indrukwekkende film “The land between” over de Afrikaanse vluchtelingen die in Noord-Marokko wonen. Na de film wordt samen met regisseur David Fedele gesproken over het maken van de film, over de huidige situatie in Marokko en het Nederlands migratiebeleid.

Film en discussie
Cinerama filmtheater
Westblaak 18, Rotterdam
Zaterdag 29 maart
Aanvang 11:00 uur
Toegang gratis
De film is Engels ondertiteld
Facebook-event

Bekijk hieronder de trailer van de film. Uit de aankondiging: “’The land between’ biedt inzicht in het verborgen leven van Afrikaanse migranten uit de sub-Sahara die in de bergen ten noorden van Marokko wonen. Voor de meesten van hen is het een droom om Europa binnen te komen door over de uiterst gemilitariseerde barrière in Melilla, een Spaanse enclave op het Afrikaanse continent, heen te komen. Door de unieke en ongekende toegang geeft de film inzicht in het dagelijks leven van de migranten. Ze bevinden zich tussen wal en schip, en ondervinden extreem geweld en voortdurende mishandeling door zowel de Marokkaanse als de Spaanse autoriteiten. Ook heel universele vragen komen aan bod, zoals hoe en waarom mensen bereid zijn om alles te riskeren, hun leven, hun land, familie en vrienden achterlatend, op zoek naar een nieuwe en betere toekomst.”

(De film wordt ook op dinsdag 1 april vertoond in Amsterdam. Lombokstraat 40, vanaf 19:00 uur. En op woensdag 2 april in Utrecht, van 19:30 tot 22:30 in De Kargadoor, Oudegracht 36.)

Eric Krebbers