Logo

Logo

Op 30 juni organiseert stichting Songs of Freedom in Leiden een muziekfestival in het kader van de slavernijherdenking. Met als zangers Berima Amo, Denise Jannah, Jeangu Macrooy, Jhelisa Anderson, Nancy Zeefuik, Ronald Snijders en het Songs of Freedom-projectkoor.

Muziekfestival
Zaterdag 30 juni
Van 13:00 tot 19:00 uur
Hooglandse Kerk
Nieuwstraat 20
Leiden

Uit de oproeptekst: “De bekendste muziek die voorkomt uit de tijd van de slavernij zijn de negrospirituals, zoals het bekende ‘Go down Mozes’ en ‘Swing low, sweet chariot’. Maar er is veel meer dat aan die tijd herinnert, zoals Surinaamse volksliedjes, de Tambu-muziek en dans uit Curaçao en recenter de reggaemuziek van Jamaica. Denk aan ‘Redemption song’ van Bob Marley. Minder bekend is de Gnawa-muziek uit Marokko, die is ontstaan onder de Afrikaanse slaven. Gemeenschappelijke kenmerken van de muziek zijn de soms opwindende ritmes, soms echt bedoeld om in trance te raken, maar ook melancholische melodieën en teksten, die getuigen van een verlangen naar vrijheid, bevrijding en soms verkapt protest. De verschillende culturele gemeenschappen in Nederland kennen zo verschillende muziekvormen, maar hebben een gedeeld verleden. Dat willen we in het festival tot uiting laten komen. De doelstelling van het project gaat dus verder dan alleen muziek maken.”

Harry WesterinkHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*