Banner.

Banner.

“De verkiezing van Donald Trump als president van de Verenigde Staten is voor velen een schok. Hij doet openlijk en zonder schaamte racistische en seksistische uitspraken, ontkent klimaatverandering en wil ObamaCare terugdraaien. Dat deze miljardair heeft kunnen winnen, zegt veel over de woede in de maatschappij. Het is bovendien een keiharde veroordeling van Clintons campagne die geen alternatieven bood – maar wel Sanders uitschakelde”, aldus de Internationale Socialisten Nijmegen in hun oproep voor een discussiebijeenkomst in Nijmegen.

Discussiebijeenkomst
Dinsdag 31 januari
Van 19:30 tot 22:00 uur
De Klinker
Van Broeckhuysenstraat 46
Nijmegen
Facebook

Sprekers zijn Jeroen van der Starre (Internationale Socialisten) en Cihan Uğural (Doorbraak en FNV)

De oproep gaat verder: “Ook in Europa zien we hoe extreem-rechtse partijen in opkomst zijn. Wilders wil ‘Nederland weer groot maken’ en zijn PVV is de grootste partij in de peilingen voor de aankomende Tweede Kamer-verkiezingen. Extreem-rechts voedt zich met de woede over de PvdA/VVD-politiek van bezuinigingen en cadeautjes aan multinationals en banken. De rest van links gaat hier veel te veel in mee. Zij weigert zich hard uit te spreken tegen het racisme en de zondebokpolitiek van rechts (…) Discussieer mee over vragen als: hoe heeft Trump de verkiezingen kunnen winnen? Hoe kunnen we in Europa en in Nederland het rechtse tij keren? En wat voor links hebben we daarvoor nodig?”

Eric KrebbersHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*