6 februari, Amsterdam: demonstratie tegen het extreem-rechtse Pegida

Banner.
Banner.

Onder het motto “Vluchtelingen welkom, racisme niet” organiseert een brede coalitie van organisaties een actie tegen de demonstratie van het extreem-rechtse Pegida, op 6 februari in Amsterdam.

Tegendemonstratie
Zaterdag 6 februari
Vanaf 13:00 uur
Bij het Dokwerker-beeld
Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam
Facebook

Uit de oproep: “Veel mensen zijn op de vlucht voor verschrikkelijke oorlogen, armoede en onderdrukking, maar Pegida misbruikt deze tragedie om angst en haat te zaaien tegen hele bevolkingsgroepen. Ze roept op om op 6 februari in Amsterdam te demonstreren tegen ‘de islamisering van Europa’. Dit in dezelfde maand dat we ook de Februaristaking herdenken 75 jaar geleden.

De hetze tegen vluchtelingen is in verschillende steden al uitgemond in bekladdingen, brandstichtingen en aanvallen op asielzoekerscentra en raadsvergaderingen. Haatzaaiers grijpen incidenten aan om alle vluchtelingen als gevaarlijk af te schilderen. Daartegenover staat dat een grote meerderheid van de bevolking vindt dat ook wij in Nederland een bijdrage moeten en kunnen leveren aan de opvang van vluchtelingen. Door heel Nederland hebben duizenden mensen geholpen met het inzamelen van spullen of hebben ze zich opgegeven als vrijwilliger om vluchtelingen bij te staan. Maar indien we onze stem niet verheffen tegen de haat en het racisme die organisaties zoals Pegida verspreiden, staan we toe dat hun ideeën terrein winnen en onze samenleving vergiftigen. We mogen niet toestaan dat ze mensen tegen elkaar opzetten.”

Harry Westerink