Op het Plein: "Stop schendingen van de mensenrechten in Darfur".

Op het Plein: “Stop schendingen van de mensenrechten in Darfur”.

Recentelijk heeft het voortgaande geweld van het Soedanese regime tegen mensen in de Darfur-regio ertoe geleid dat achttien mensen om het leven zijn gekomen en tachtig mensen gewond zijn geraakt. Tegen deze repressie en uit solidariteit met de Darfur-bevolking organiseert het Sudanese Democratic Forum op 6 januari een demonstratie. Vorig jaar voerden Soedanese vluchtelingenorganisaties actie tegen het gebruik van chemische wapens door het regime van president Omar al-Bashir.

Demonstratie
Vrijdag 6 januari
Vanaf 12:30 uur
Malieveld
Den Haag

De route van de demonstratie voert naar het Internationaal Strafhof (ICC) aan de Oude Waalsdorperweg 10. Het ICC houdt Al-Bashir verantwoordelijk voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, met name in de Darfur-regio.

Harry WesterinkHet kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*