7 december, Stadskanaal: politiek café “Worstelen met de Sociale Dienst”

Sadet KarabuSadet Karabulut is ook weer aanKamerlid Sadet Karabulut zal ook aanwezig zijn.wezig.lut zat de bijeenkomst voor.
SP-Kamerlid Sadet Karabulut zal ook aanwezig zijn.

“Steeds meer mensen die in de bijstand belanden, zien door de bomen het bos niet meer. Ze moeten werken zonder loon, worden bij de kleinste fouten gekort op hun uitkering of moeten soms tientallen sollicitatiebrieven per week schrijven. Hierdoor komt het voor dat bedrijven en gemeenten over de rug van mensen met een bijstandsuitkering geld verdienen, terwijl bijstandsgerechtigden zelf niet of nauwelijks rond kunnen komen”, zo schrijft de FNV-werkgroep Lokaal Zuidoost Groningen in haar uitnodiging voor het politiek café. De opzet daarvan is vergelijkbaar met eerdere bijeenkomsten in Rotterdam en Zoetermeer, met veel ruimte voor vragen en vertellen van de eigen ervaringen met bijvoorbeeld dwangarbeid.

Bijeenkomst
Maandag 7 december
Van 19:30 tot 21:30 uur
Best Western
Raadhuisplein 30
Stadskanaal

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de FNV en de SP. Sprekers:
– FNV-er Ger Deleij, campagneleider Stop Werken Zonder Loon, vertelt onder andere over acties van de FNV.
– SP-Kamerlid Sadet Karabulut, vertelt onder andere over haar initiatiefwet tegen verdringing.
Er zal ook een aantal activisten aanwezig zijn van DwangArbeid Nee Groningen (DANG), de lokale actiegroep waarin ook leden van Doorbraak meedoen. Zij zullen daar onder andere hun nieuwe flyer uitdelen.

Eric Krebbers