7 juni, Den Haag: solidariteitsprotest – justice for Sanda Dia

“Sanda Dia is op 20-jarige leeftijd vermoord tijdens een ontgroening door 18 leden van de studentenclub Reuzegom aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2018. Ze zijn afgelopen week veroordeeld tot werkstraffen van ongeveer 1 maand en elk een boete van 400 euro. Deze uitspraak is niet te meten met het geweld van de daders”, aldus de oproep op Facebook.

“We zijn teleurgesteld en boos. Wij staan solidair met de familie en geliefden van Sanda Dia, en alle Belgen die dit raakt. We verzetten ons tegen racisme en de giftige witte studentencultuur die geweld aanmoedigt, zowel in België als in Nederland. Een mensenleven is meer waard dan 400 euro!

Woensdag 7 juni
Van 14:30 tot 15:30 uur
Belgische ambassade
Johan van Oldenbarneveltlaan 11, Den Haag
Facebook

Daarom doen wij een beroep op iedereen om solidair te zijn en om op woensdagmiddag 7 juni 2023 aanwezig te zijn bij de Belgische ambassade in Den Haag. Met onze aanwezigheid willen we aan de familie van Sanda laten zien dat zij niet alleen staan en eisen we van de Belgische overheid gerechtigheid voor Sanda Dia.

Gedurende een uur zullen verschillende sprekers, waaronder studenten en mensen uit de gemeenschap, het woord nemen. Verder zullen we na een minuut stilte een krans leggen voor Sanda en vragen we ieder om een roos of bos bloemen mee te nemen.

Doe mee op woensdag 7 juni van 14:30 tot 15:30 uur voor de Belgische ambassade, Johan van Oldenbarneveltlaan 11 in Den Haag. De dichtstbijzijnde OV halte is tramhalte World Forum.

NO JUSTICE NO PEACE – BLACK LIVES MATTER

Dit protest wordt georganiseerd door de burgerbeweging Zwart Manifest. Een initiatief van diverse (mensenrechten)organisaties binnen de Zwarte gemeenschap in Nederland. Het protest wordt ondersteund door #KOZP, Haagse Stadspartij, BIJ1, België kan het en Doorbraak.”

Op zaterdag 10 juni is er nog een protest, in Rotterdam bij het Centraal Station.

Eric Krebbers