8 juli, Leeuwarden: lawaaidemonstratie “Solidariteit met Sam!”

Sam is een Palestijnse queer politieke gevangene die het doelwit is van de Nederlandse staat vanwege zijn activisme en identiteit. Hij zit al twee maanden gevangen en wordt momenteel vastgehouden in administratieve detentie in Leeuwarden, ver weg van zijn vrienden en familie.

Sam werd midden op de dag op de Dam in Amsterdam met geweld gearresteerd en sindsdien heeft geen van zijn vrienden of familie hem kunnen bezoeken. Sam is mishandeld in de gevangenis en dagenlang zonder eten, water of medische zorg in zijn cel achtergelaten. Toch geloofde de rechter in de rechtbank de praatjes van de politie en wees Sams getuigenis waarin hij over het misbruik sprak volledig van de hand.

Maandag 8 juli
Om 16:00 uur
Langdeelstraat 4
Leeuwarden

Ten onrechte is hij bestempeld als een “publiek gevaar” en is hij gevangen gehouden op de ongrondwettelijke basis dat de studentenprotesten voor Palestina nog steeds doorgaan. Dit is niet alleen een schending van Sams recht om te demonstreren, maar ook van al onze rechten, omdat ze proberen studentenprotesten de kop in te drukken door een Palestijn op te sluiten.

We verzamelen om 16:00 uur bij de parkeerplaats van rugbyclub Greate Pier, Langdeelstraat 4, Leeuwarden. Daar kun je je gezicht bedekken, bij de gevangenis stikt het natuurlijk van de camera’s. We lopen samen naar de gevangenis (Holstmeerweg 7, Leeuwarden).

Laten we Sam laten zien dat hij er niet alleen voor staat en laten we ons sterk maken tijdens de solidariteitsdemonstratie bij de gevangenis in Leeuwarden! Neem vlaggen, toeters, trommels en ander herriespul mee!!

Doorbraak