8 maart, Den Haag: tafelgesprek met Lili Irani in kader van internationale vrouwendag

Voorkant boek "Een ster in de spiegel"
Voorkant boek “Een ster in de spiegel”

In het kader van de Haagse viering van internationale vrouwendag neemt Doorbraak-activiste Lili Irani op 8 maart deel aan het tafelgesprek Den Haag Draait Door, met als thema “Share”. Irani zal haar levensverhaal, dat ze heeft opgetekend in haar boek “Een ster in de spiegel”, delen met het publiek. Het gesprek wordt geleid door journaliste en tv-presentatrice Zarayda Groenhart.

Tafelgesprek
Zaterdag 8 maart, vanaf 11:00 uur
Podium van de Koninklijke Schouwburg
Korte Voorhout 3, Den Haag
Gratis toegang
Vrouwen en mannen welkom

In haar boek vertelt Irani hoe ze opgroeide in Iran, een land dat gebukt gaat onder religieus fundamentalisme, en hoe ze na huwelijksmigratie zonder verblijfsrecht moest zien te overleven in Nederland. Ze spreekt zich openlijk en moedig uit tegen de onderdrukking van vrouwen, werklozen en andere armen, en tegen de maatschappelijke uitsluiting van mensen zonder verblijfsrecht. Met “Een ster in de spiegel” laat ze de stem horen van een strijdbare en levenslustige vrouw die in haar leven te hoop is gelopen tegen de macht van mannen, van haar vader en haar echtgenoot tot en met religieuze leiders en overheidsbureaucraten.

Tijdens het gesprek zal Irani uiteenzetten hoe ze ondanks veel tegenslagen steeds is blijven vechten voor vrijheid, zelfbeschikking en een beter leven. Ze wil haar ervaringen delen met andere vrouwen, die inspiratie kunnen putten uit haar strijdbaarheid en doorzettingsvermogen. Na afloop van het gesprek kan haar boek ook worden aangeschaft. De Haagse viering van vrouwendag duurt van 10:00 tot 18:00 uur en bevat nog veel meer programma-onderdelen.

Harry Westerink