Aandachtspunt bij de behandeling van de gewijzigde Transgenderwet

Ik vind het vreemd dat de Nederlandse autoriteiten in verband met mijn transitie van man naar vrouw en het wijzigen van mijn naam een nieuwe geboorteakte uit mijn geboorteplaats in Jamaica willen hebben. Verder moet ik een stempel hebben van de ambassadeur van Jamaica in Nederland. Ze weten toch dat mijn geaardheid in Jamaica niet wordt geaccepteerd? Sterker nog; het is daar illegaal. Dus waarom zadelt Nederland me op met problemen? Het is een feit dat ik zowel in Jamaica als bij hun ambassadeur hier in Nederland een reden moet geven waarom ik een nieuwe geboorteakte nodig heb. Dus het is niet zo dat ik zomaar om een nieuwe akte kan vragen. Ook heb ik – net als de meeste queers uit Jamaica – geen goed contact met mijn familieleden. Alleen met mijn moeder, maar die is al heel oud en ik kan haar niet hiermee belasten. De enige andere optie die ik heb is om de Nederlandse rechter in te schakelen. Dat heb ik inmiddels gedaan en ik ben in afwachting van de rechtszaak.

Diva Kazaky in het artikel “Ik voel me verdrietig en verwaarloosd door het probleem met mijn geboorteakte” van Stuart Kensenhuis (Politiekmoetjedoen.blogspot.com)