Amsterdam 23 juni: discussie over vakbonden en de crisis

Demonstratie in Griekenland
Op 23 juni 2010 organiseert Grenzeloos een discussiebijeenkomst over vakbonden en crisis, getiteld: "Wie gaat de crisis betalen? Sociale strijd van Griekenland naar Nederland". Aanvang 20:00 uur, in het IIRE aan de Lombokstraat 40 in Amsterdam. Doorbraak zal aanwezig zijn met een informatiestand. Eerder organiseerde Doorbraak samen met Grenzeloos een serie van drie bijeenkomsten in het kader van "Vakbeweging, crisis en dan?”.

In de uitnodiging schrijft Grenzeloos: "Hetzelfde beleid dat de crisis veroorzaakte wordt nu gepresenteerd als de oplossing. De rechtse crisismaatregelen zijn niet alleen asociaal, ze werken ook niet. Op 23 juni organiseert Grenzeloos een bijeenkomst over de Europese crisis om samen te kijken naar de achtergronden van die crisis maar vooral om te kijken hoe wij ons kunnen verweren tegen het dreigende bezuinigingsgeweld. Daarvoor zullen we samen moeten werken en hebben we strijdbare organisaties nodig: om te beginnen een vakbeweging die niet alleen haar tanden durft te laten zien, maar ook durft te bijten. Op deze avond zullen activisten uit verschillende sociale bewegingen hun ervaringen delen en de discussie aangaan over wat voor mogelijkheden er nu in Nederland zijn. Samen kunnen we ervoor zorgen dat niet de slachtoffers maar de veroorzakers voor de crisis betalen!"

Sprekers zijn Willem Bos van Ander Europa, Rob Marijnissen van het comité Steun de Schoonmakers (waar ook Doorbraak in participeert), en Lot van Baaren van Abvakabo FNV.

Eric Krebbers