Mensen die geen job vinden, zullen binnenkort aan het werk kunnen worden gezet om parken schoon te vegen, schoolgaande kinderen de straat te helpen oversteken of maaltijden rond te delen in een rusthuis. Zulk gemeenschapswerk moet mensen die al lang thuiszitten activeren en voorbereiden op een echte job (…) Werkzoekenden zullen niet worden gedwongen eender welke gemeenschapsklus uit te voeren. Het gaat om een vrijwillige gemeenschapsdienst. Toch is ook voorzien in een stok achter de deur. Wie systematisch blijft weigeren, riskeert een schorsing en het tijdelijke verlies van zijn werkloosheidsuitkering (…) Hoewel het er dus niet naar uitziet dat de regio’s er snel gevolg aan zullen geven, leidt de mogelijkheid van gemeenschapsdienst tot ongerustheid bij de oppositie. “Langdurig werklozen zullen niet alleen een lagere uitkering krijgen, ze moeten voortaan ook gemeenschapsdienst doen om er nog recht op te hebben”, haalde sp.a-Kamerfractieleider Meryame Kitir uit op Twitter. “Waar zijn jullie mee bezig?” Volgens de christelijke vakbond ACV schakelt de regering met haar gemeenschapsdienst “de heksenjacht op werkzoekenden nog een versnelling hoger”.

Tobe Steel in Deur open om werklozen verplicht te laten klussen (Tijd.be)


 1. Condor # 1 
  4 maanden geleden

  De gevaarlijkste politieke stroming die ik ken, het nationaal socialisme genaamd, is in heel Europa weer volop in opkomst.

  Deze dwangarbeidswetten, in Nederland hebben we o.a. de participatiewet, Duitsland heeft de Hartz4 wetten. Deze wetten zijn bedoelt om groepen van mensen eerst rechteloos te maken om daarna ongegeneert uit te kunnen buiten.

  Het wordt verkocht als nobel. En dat mensen dankbaar moeten zijn om onder de armoedegrens zonder rechten temoeten gaan werken.
  Hoe knettergek wil je het hebben. Toch trappen er hele volksstammen in die complete onzin. Nog nooit is iemand gelukkig geworden van dwangarbeid zonder perspectief, recht, en bittere armoede.

  Lees het wetboek Deutsche Arbeitsrecht uit 1938, en dan wordt alles ineens heel duidelijk waar Europa naar toe wil gaan.

  De Duitse arbeidswetten uit de periode van Nazi Duitsland zijn gewoon blauwdrukken van onze huidige dwangarbeidswetten.

  Condor

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*