Bestel ook stickers tegen het Zwarte Piet-racisme!

De sticker.
De sticker.

In 2014 en 2015 vonden de “Zwarte Piet is racisme”-stickers van Doorbraak gretig aftrek. Genoeg reden om ze ook dit jaar weer volop te verspreiden. Wil je ook een stapeltje hebben? We zullen de stickers de komende tijd naar acties en bijeenkomsten meenemen. Maar je kunt ze ook gratis bij ons bestellen via een Facebook-berichtje of door te bellen naar 071-5127619. Het formaat van de stickers is 10 bij 10 centimeter.

In de aanloop naar 5 december zal de blackface-propaganda in de openbare ruimte weer flink toenemen. Het is belangrijk om daar tegenwicht aan te bieden. In voorgaande jaren werden er stickers geplakt op de route van de landelijke intocht van Sinterklaas, op etalages van winkels die gebruik maakten van het Zwarte Piet-racisme om zo hun producten te slijten, en op vele andere plaatsen waar pietofielen kunnen worden geconfronteerd met kritiek op de racistische karikatuur. De Zwarte Piet-figuur vervuilt de openbare ruimte met racisme en de stickers zijn een manier om die ruimte weer terug te eisen.

Stuur ons je foto’s van mooie plakacties met de stickers (of je nu zelf hebt geplakt of niet). Mail: doorbraak@doorbraak.eu. Via Twitter of Facebook kan natuurlijk ook. Dan maken wij daar regelmatig een update van om iedereen mee te inspireren!

Harry Westerink

Zwarte Piet is racisme-stickers.
Zwarte Piet is racisme-stickers.