Breaking. Verdachte van de moord op Els Borst in beeld

Leistra.
Leistra.
Geachte heer Leistra, ik heb uw verzoek ontvangen om uw foto als verdachte in de moord op Els Borst van mijn weblog te verwijderen. Hieronder mijn reactie. In uw stuk speculeert u dat Oost-Europeanen Els Borst zouden hebben vermoord. Daar levert u geen enkel bewijs voor. U linkt – als bewijs – naar een moord gepleegd door een Nederlander. Uw stuk is aanzetten tot haat en ik vrees voor mijn veiligheid als Oost-Europeaan. Op Twitter verdedigt u uw stuk als ‘speculatie’. Als u dat mag, mag ik het ook. Onder uw foto op mijn blog staat dat het slechts speculatie is. Ik ben bereid om uw foto van mijn blog te verwijderen in één van de volgende twee gevallen: 1. U bewijst dat er meer dan vijftig procent kans is dat Oost-Europeanen Els Borst hebben vermoord. Anders is uw bewering geen speculatie maar smaad en aanzetten tot haat. 2. Of u verwijdert elke verwijzing of suggestie dat Oost-Europeanen Els Borst hebben vermoord uit uw stuk en gaat in de toekomst daarover niet meer speculeren zonder enig bewijs. Ik hoop u voldoende tegemoet te zijn gekomen, met vriendelijke groet, Mihai Martoiu Ticu

Mihai Martoiu Ticu in Breaking. Verdachte van de moord op Els Borst in beeld (Mihai.nl)

Meer over de achtergrond van deze brief schrijft Mihai Martoiu Ticu in Hoe vaak hebben Oostblokkers Els Borst vermoord? (Joop.nl)