De poging om Linksunten.indymedia.org te sluiten is meer dan een – op zichzelf helemaal al niet aanvaardbare – reactie op ‘strafbare feiten’ op die site. Het doel is kennelijk politiek-strategisch: het helpen verlammen van radicaal-links. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, via Twitter, noemt de site “het centrale communicatieplatform onder uiterst linkse extremisten die tot geweld geneigd zijn”, die naast andere zaken zoals harde actie-advies ook “anti-grondwettelijke uiterst linkse inhoud verspreidt”: wat betreft de Duitse staat mag dat dus niet: “anti-grondwettelijke uiterst linkse” opvattingen verspreiden. Laat dat eens tot je doordringen. Je mag dus niet zeggen, zoals ik bij deze graag doe: de Duitse grondwet dient geschrapt te worden, net als alle andere grondwetten; de staat die zich op die grondwet baseert dient gesloopt te worden, net als alle andere staten, en vervangen door netwerken van vrije communes en autonome, solidair verbonden gemeenschappen; en als een RAF 2.0 dáár eens een creatief handje bij zou willen helpen, dan graag. Je mag, korter gezegd, bepaalde kritische opvattingen dus niet vrij verspreiden, wat de Duitse staat betreft. Je mag niet hardop links-radicaal, autonoom, anarchist of iets soortgelijks zijn. Een onverdraaglijke censuurmaatregel, waartegen niet alleen anarchisten en autonomen, maar alle mensen die iets snappen van vrijheid en kritische zin, in fel verweer horen te komen. Uit zelfverdediging, vrijheidszin en solidariteit. Overigens is er grote kans dat de aanval van de Duitse staat geen blijvend effect heeft. De website Enough is Enough schrijft: “Verwacht wordt dat Linksunten snel weer online is. Linksunten.indymedia is decentraal georganiseerd en opgeslagen op verschillende servers en De Mazière gaf toe dat het onmogelijk is dat het niet mogelijk zou zijn om de website vandaag of komende dagen te sluiten.” Het is te hopen dat zijn poging mislukt, niet alleen vandaag, morgen en overmorgen, maar helemaal. Creëer twee, drie, vele Linksunten.indymedia.org’s!

Peter Storm in Censuur Duitsland tegen Linksunten vraagt om snoeihard antwoord (Ravotr)


 1. Rene Rikkelman # 1 
  10 maanden geleden

  De Duitse grondwet moet je niet schrappen maar uitvoeren. De actie van justitie tegen linksunten lijkt me in strijd met Artikel 9 daarvan (“Alle Duitsers hebben het recht om clubs en verenigingen te vormen”). Over het algemeen staan in de grondwetten van parlementaire democratieën teksten die nauw aansluiten bij de idealen van het communistisch anarchisme. Grondwetten van Nederland, Verenigde Staten (constitutie) en Duitsland zijn immers vruchten van de anarchistische stroming in de Franse revolutie en het antifascisme in het geval van Duitsland. Vrijheid van meningsuiting, -vereniging, -vergadering, -publicatie, verbod op discriminatie en onderdrukking, trias politica, poging tot verankering van democratisch bestuur of in elk geval uitsluiting van dictatuur staan er allemaal in. Je kunt (terecht) opmerken dat grondwetten te lang niet geupdated zijn, in de praktijk te veel dode letters zijn geworden. Maar schrappen? Dan maak je dezelfde fout als Pim Fortuyn (weg met artikel 1), en baan je de weg voor allerlei gevaarlijker idioten. De grondwet had linksunten moeten beschermen.

 2. nexus m. # 2 
  10 maanden geleden

  De geschiedenis begint zich weer gevaarlijk te herhalen.
  Worden de boeken, uitgaven van Indymedia tevens op de brandstapel gegooid?

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*