Dwarsligger: Tegenpolen

Telegraaf: Polen pikken onze vissen
Kijk uit voor de Polen in Nederland. U denkt misschien dat het nuttige, goedkope en hardwerkende arbeidsmigranten zijn. Maar niets is minder waar. Lees de kranten aandachtig en luister eens naar Nederlanders die in de buurt van Polen wonen. De schrik slaat u om het hart. Hele horden Polen rukken op en bedreigen de hemelse Hollandse vrede. U bent gewaarschuwd.

De Polen roven de Nederlandse binnenwateren leeg. Wist u dat al? Georganiseerde benden azen op de Nederlandse karpers en snoekbaarzen. Echt waar, ik las het laatst in De Telegraaf. Deze strooptochten zijn gierend uit de klauwen gelopen.

Poolse dierenbeulen gooien hengels met soms wel 25 haken uit en zetten met de buit een lucratief handeltje op. Nederlandse sportvissers doen dat niet. Die hebben een vergunning en houden zich netjes aan de regels. En ze gooien de gevangen vis altijd weer terug in het water. Voor hen is vissen een diervriendelijke hobby, een stuk ontspanning tijdens de zondagsrust. Maar die Poolse veelvraten schrokken de gevangen vis zo snel mogelijk naar binnen. Sterker nog, ze verkopen de vis zelfs door aan de horeca en aan winkels. Nederlanders verkopen geen vis. Maar die Polen wel, die vissen puur uit economisch motief. Schande! En daar blijft het niet bij. Ze stropen ook nog eens paddestoelen in de Nederlandse bossen. Nog nooit van gehoord? Vraag maar eens aan de kelner van een willekeurig restaurant waar de champignons in de soep vandaan komen. “O meneer, die kopen we van Polen”, is dan steevast het antwoord. Misschien wel afkomstig uit uw achtertuin! Nederlanders hebben respect voor de natuur. Maar die Polen, die plukken de aarde kaal.

In het weekend gaan ze helemaal los. Dan gaan ze goedkoop bier drinken en daarna heel hard in auto’s rijden. Nederlanders veroorzaken geen auto-ongelukken door alcoholgebruik. Maar die Polen, die zuipen zich lam aan de wodka en rijden dan omaatjes van 86 jaar aan flarden. Als de Polen geen werk hebben, dan gaan ze trouwens overal inbreken. Ze parkeren hun auto altijd verkeerd, ze hebben verkeerde vrienden en ze zorgen voor enorme geluidsoverlast. Dus als u niet kunt slapen omdat de muziek in het huis naast u te hard staat, dan weet u het zeker: uw buurman is een Pool. En onbeschoft zijn ze ook. Want ze durven te klagen over de overlast die ze zelf hebben van bedrijven in de buurt waar ze wonen. En dan raken Nederlandse bedrijven hun vergunningen kwijt, waardoor de internationale concurrentiepositie van Nederland verslechtert. De Polen hebben hun problemen trouwens aan zichzelf te wijten, want ze laten zich genadeloos uitbuiten door bazen en huisjesmelkers. Wie is er nu nog zo achterlijk? En weet je wat ook zo stom is van die Polen? Nederlandse medewerkers in de distributiecentra van Albert Heijn voelen zich onveilig door toedoen van hun Poolse collega’s. Die jakkeren namelijk zo snel door de magazijnen om hun prestatiebonus te halen dat het aantal bedrijfsongevallen explosief is toegenomen. Zelfs hard werken kunnen ze niet op een normale manier. Nederlandse arbeiders weten daar beter mee om te gaan.

Weet u wat het is? Er zijn gewoon teveel Polen. Er komen er teveel. Ze willen geen Nederlands leren. Ze nemen tegenwoordig ook al hun hele gezin mee en zorgen daarmee voor overvolle scholen. Ze pikken Nederlandse huizen en banen in. Als ze naast je komen wonen, is je huis niets meer waard. Ze vechten, schreeuwen, en plassen en poepen wild op straat. Ze gedragen zich alsof ze voortdurend op vakantie zijn in Spanje. Nederlandse vakantiegangers in Spanje zijn nooit dronken. Maar als die Polen niet werken, dan zijn ze altijd straalbezopen. Als je de kranten mag geloven…

Harry Westerink