Illustreer het verzet: stuur ons beeldmateriaal tegen dwangarbeid

Actiebord.
Actiebord.
De strijd tegen dwangarbeid voor werklozen komt langzaam maar zeker op stoom. Onze argumenten en acties beginnen vruchten af te werpen. Maar naast woorden en daden kunnen ook beelden mensen helpen om onze kant te kiezen. Daarom nodigt Doorbraak iedereen uit om cartoons, tekeningen, foto’s, logo’s, gefotoshopte beelden, collages, en alle andere soorten beeldmateriaal die je maar kunt bedenken, te maken en naar ons op te sturen.

Het stopteken hiernaast is een mooi voorbeeld van beeldmateriaal dat we al hebben, evenals de geweldige cartoons van Arvy. Bij nieuw te maken materiaal denken we bij voorkeur niet aan plaatjes die de ellende en machteloosheid van de dwangarbeiders in beeld brengen. We willen die narigheid liever niet reproduceren. Waar we naar op zoek zijn, dat zijn beelden van verzet, cartoons die onze argumenten tegen dwangarbeid visualiseren, foto’s die onze eisen illustreren en onze tegenstanders belachelijk maken en zo hun schijnbare almacht ontnemen. Kortom, beelden die ons motiveren om door te zetten, die mensen inspireren om met ons mee te gaan doen, en die ons allemaal aan het lachen maken.

We zullen het materiaal zoveel mogelijk publiceren op onze website en in onze tweemaandelijkse krant, en de beste inzendingen willen we daarnaast ook gebruiken voor onze spandoeken en actieborden. Met het snel groeiende aantal dwangarbeiders overal in het land zal ook het protest zeker nog verder gaan groeien en dat betekent ook meer manifestaties en demonstraties.

Je kunt je beeldmateriaal opsturen naar dwangarbeid@doorbraak.eu, waarbij geldt: hoe hoger de resolutie, hoe beter. Wil je liever een papieren versie maken (of van een ander materiaal)? Dat kan ook, stuur maar op naar: Redactie Doorbraak, Middelstegracht 38, 2312 TX Leiden.

Eric Krebbers