Jonge moeder start Vlaamse beweging tegen Zwarte Piet

Deze site werd samengesteld als antwoord op de Vlaamse media die beweert dat Zwarte Piet “geen issue” is in Vlaanderen/België. De site wordt in de vrije tijd van een jonge moeder gerund – met heel weinig middelen en tijd dus. De site is dus niet perfect, sommige delen kunnen scherper, korter, beter, maar het is een begin. A work in progress. Extra krachten zijn welkom, vooral meer voorbeeldbrieven voor de actie pagina, nieuwe nieuwsberichten die je vind, nieuwe ideetjes. Stuur ze allemaal door naar Sinterklaasvooriedereen@gmail.com. Meer en meer Vlamingen beseffen dat we echt niet verder kunnen met zwarte piet in zijn huidige vorm. Ikzelf besefte dit met een klap, toen ik – nu vijf jaar geleden – na de geboorte van mijn eerste kindje (mixed-race) de reactie van mijn man zag op een Sint-en-Piet postkaartje die ik had gekregen. Hij is Brit, en zwart, en kon niet begrijpen waarom iemand het ook maar in z’n hoofd zou halen om “racistische postkaartjes” naar mij te sturen. In een oogopslag keek ik met andere ogen naar Zwarte Piet, die nochtans ook mijn kindervriend was geweest. Ik heb me verdiept, het internet afgeschuimd, en vele gesprekken gevoerd. Het is voor mij zo klaar als een klontje – als we Sinterklaas leuk willen maken voor iedereen, dan kan zwarte piet niet meer.

In Over deze site (Pietenplan)
Zie ook Facebook: Pietenplan Vlaanderen (Facebook)