Marokko, democratie en Marokkaanse Nederlanders #freeanouzla en #mijnwanhoop

Ik begon met mijn wanhoop omdat ik Nederlandse Marokkanen niet mee krijg in de bewustwording van de verslechterende situatie in Marokko. Dit gezegd hebbende, moet ik ook constateren dat ik de Marokkaanse gemeenschap in Nederland, één van de meest betrokken gemeenschappen ter wereld vind. We doen mee, worden advocaten, doktoren en soms burgemeesters. Zamelen geld in voor Marokkaanse weeshuizen, voor Syriërs zijn we ook gul, en voor de Palestijnen? Alles voor de Palestijnen! Rabia profielfoto’s op Facebook waar ik maar keek. Maar ik merk nu niks van een protest of afkeur over het feit dat een Marokkaanse journalist 5 tot 20 jaar de gevangenis in dreigt te gaan. Simpelweg omdat hij een goede journalist is. Jaarlijks vertrekken we als pelgrims naar Marokko met zakken vol euro’s, hard verdiend bij de Appie. We kunnen niet wachten met het uitgeven ervan. De euro’s van de Marokkanen zijn een belangrijk en groot onderdeel van het Marokkaanse bruto nationaal product. Als we nu eens met zijn allen een jaar niet naar Marokko zouden gaan en geen geld zouden sturen, uit protest tegen alle misstanden?

Mariam El Maslouhi in Marokko, democratie en Marokkaanse Nederlanders #freeanouzla en #mijnwanhoop (One word: revolution)