Het openbaar ministerie erkent dat de massa-arrestatie in 2016 in Rotterdam van anti-Zwarte Piet-demonstranten onterecht was. Inmiddels hebben de eersten van hen bericht ontvangen van het arrondissementsparket Rotterdam waarin staat dat hij of zijn niet wordt vervolgd omdat “hij/zij niet als verdachte aangemerkt kan worden in deze zaak”. Dat meldt Willem Jebbink, advocaat van sommige van de demonstranten. De demonstranten werden aangehouden omdat zij de noodverordening die burgemeester Aboutaleb had uitgevaardigd zouden hebben overtreden. Het niet-opvolgen van een ambtelijk bevel is strafbaar volgens artikel 184 van het wetboek van strafrecht. “Overigens is in sommige zaken ook beslist dat er te weinig bewijs is. Ik ga ervan uit dat het openbaar ministerie dit recht zal zetten en iedereen meedeelt dat zij ten onrechte als verdachte zijn aangemerkt”, aldus Jebbink. De demonstranten wilden op 12 november 2016 vreedzaam demonstreren bij de nationale intocht van Sinterklaas in Maassluis. Op weg daarnaartoe werd hun bus tegengehouden door de politie, waarop de demonstranten besloten uit te wijken naar Rotterdam. Aldaar wachtte hun een massa-arrestatie, nog voordat zij ook maar met demonstreren waren begonnen. Zo’n 200 mensen werden gearresteerd. Willem Jebbink: “De beslissing is op zich terecht, maar het kwaad is al onherstelbaar geschied. Mijn cliënten kopen er niets voor dat zij worden gearresteerd om achteraf te horen dat dat onterecht was. Hun is het grondwettelijke recht om te demonstreren door de neus geboord. Dat zouden burgemeester Aboutaleb en de Nederlandse regering zich zeer moeten aantrekken. Ik zie echter grote onverschilligheid bij bestuurders als het gaat om het fatsoenlijk gelegenheid bieden tot demonstreren. Zij vegen liever hun stoepje schoon, zeker als het gaat om onderwerpen als Zwarte Piet. Dat doet, als het gaat om demonstraties, ernstig twijfelen aan de integriteit van het bestuur. Het wordt hoog tijd dat op illegale arrestaties van demonstranten een automatische schadevergoeding wordt gesteld.” “Wie in het algemeen denkt aan overheden die vreedzame demonstranten voordat zij hun mening kunnen uiten opwacht en massaal arresteert, denkt aan tirannieke regimes. In Nederland gaat het er in dit opzicht soms even zorgelijk aan toe.” Mitchell Esajas van de organisatie Kick Out Zwarte Piet en een van de opgepakte demonstranten: “Dit is geen incident maar een schandalig patroon. De afgelopen jaren zijn de fundamentele rechten van vreedzame burger te vaak vertrapt. Wat is vrijheid waard als die zonder consequenties afgenomen kan worden door het bestuur?”

In Openbaar Ministerie: anti-zwartepietdemonstranten in 2016 ten onrechte als verdachte aangemerkt (Stopblackface)


 1. Condor # 1 
  3 maanden geleden

  Fluwelen dictatuur.

  Professor Twan Tak, een absolute autoriteit op staatrecht, en bestuursrecht toont met keiharde juridische feiten aan dat Nederland een dictatuur is. Weleenswaar een fluwelen dictatuur, maar toch een dictatuur. Tientallen jaren lang is hij klokkenluider.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Twan_Tak

  http://www.sdnl.nl/tak-rvs3.htm

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/achtergrond/achtergrond/op-weg-naar-een-totalitair-systeem.153930.lynkx

  Het illegaal de kop indrukken van demonstraties, het gebeurt namelijk keer op keer, is helaas een trieste uitkomst van waar professor Tak al jaren tegen ageerd. Het rechteloos maken en staan, van burgers tegenover de Nederlandse staat.

  Uit protest heeft hij in 2011 ontslag genomen als fuctie van bestuursrechter.

  http://www.publiekrechtenpolitiek.nl/bestuursrechter-protesteert-tegen-bestuursrecht/

  En nog iets veel gevaarlijker wat Nederland heeft is dat Nederland geen Constitutioneel Hof heeft. Sterker nog het is de rechterlijke macht verboden om de grondwet te toetsen.

  http://www.nederlandrechtsstaat.nl/module/nlrs/script/viewer.asp?soort=commentaar&artikel=120

  https://www.parlement.com/id/vhnnmt7l3ozx/constitutionele_toetsing

  In dit licht is het zeer verwonderlijk dat Nederland, Turkije de maat gaat nemen over het gebrek aan rechten van de Turkse burgers. Zorg eerst dat je eigen tuin op orde is voordat je gaat klagen over de tuin van een ander. De Nederlandse staat gaat af als een gieter als ze Turkije aanspreken op het schenden van burgerrechten, Turkije zal dit keihard kunnen parereren door Nederland op de feiten te wijzen waar professor Tak al tientallen jaren mee bezig is.

  Hier tot slot een uitstekend interview van professor Tak, waarin hij haarfijn uitlegt wat er mis is in Nederland. Het is een echte eyeopener.

  https://www.youtube.com/watch?v=3N5hd94mZfk

  Condor

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*