Protesteer donderdag tegen kabinet tijdens bordesscène Paleis Huis ten Bosch!

Rekening Retour
“Nee tegen de bezuinigingen – wij gaan de crisis niet betalen!” Dat is de leus waaronder het platform Rekening Retour aanstaande donderdag 14 oktober een prikactie zal houden buiten de poort van Paleis Huis ten Bosch tijdens de bordesscène van het nieuwe kabinet. Aanvang: 13:00 uur (was 14:00 uur!), locatie: Leidsestraatweg, Den Haag.

Rekening Retour is een platform bestaande uit diverse maatschappelijke organisaties, waaronder ook Doorbraak, met vakbondsleden en studenten tot gepensioneerden en migranten, dat zich keert tegen de bezuinigingspolitiek van het kabinet Rutte I. De betrokkenen maken zich grote zorgen over de omvangrijke bezuinigingen die het kabinet in petto heeft voor onder andere de sociale zekerheid, de zorg, het hoger onderwijs, en de kunst -en cultuursector.

Met de naam van het platform geven de samenwerkende organisaties aan dat ze het absurd vinden dat gewone mensen moeten opdraaien voor een crisis die niet zij hebben veroorzaakt, maar die voortkomt uit het gokken en graaien in de financiële wereld.

Om dit geluid kracht bij te zetten organiseert het samenwerkingsverband op zaterdag 23 oktober om 13:00 uur een manifestatie in Den Haag, op het Plein voor de Tweede Kamer. Die middag zullen betrokkenen uit diverse maatschappelijke sectoren de rekening van de crisis symbolisch retour sturen naar het nieuwe kabinet. Daarbij willen ze samen een vuist maken tegen het asociale bezuinigingsbeleid, tegen zondebokpolitiek en voor solidariteit.

Als springplank naar de manifestatie op 23 oktober wordt er ook op 14 oktober tijdens de bordesscène van het nieuwe kabinet geprotesteerd. Het is belangrijk dat Rutte I vanaf het begin geconfronteerd wordt met protest. Daarom roept Rekening Retour mensen op om deze donderdag om 13:00 uur te verzamelen bij de hoofdingang van Paleis Huis ten Bosch op de Leidsestraatweg en borden, spandoeken en luidruchtige toeters mee te nemen.

WIJ GAAN DE CRISIS NIET BETALEN!

. Geen verhoging eigen bijdrage zorg
. Handen af van de studiefinanciering
. Stop de aanval op lonen, uitkeringen en pensioenen
. Hou de huren betaalbaar
. Stop de culturele kaalslag
. Tegen ontslagen: vecht voor elke baan
. Tegen discriminatie: voor solidariteit en sociale rechtvaardigheid