De gemeente Venlo en sociale onderneming Rendiz hopen de komende twee jaar vijftig bijstandsgerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. De Rabobank Foundation treedt op als voorfinancier. Bedoeling is dat de bijstandsgerechtigden gaan meedraaien op verschillende locaties van Rendiz in Noord-Limburg. Ze worden ondersteund door werk- en trajectbegeleiders. Die brengen de bijstandsgerechtigden vaardigheden bij en kijken ook naar de persoonlijke omstandigheden van diegenen. Zo kan een trajectbegeleider meehelpen met het oplossen van gezondheids- of financiële problemen. Vanwege de samenwerking met de Rabobank loopt de gemeente Venlo geen financieel risico. De gemeente betaalt alleen voor het maximaal twee jaar durende traject als een bijstandsgerechtigde via Rendiz daadwerkelijk werk vindt. Het financiële voordeel op de lange termijn is voor Venlo. De Rabobank Foundation komt uit de kosten als dertig procent van de deelnemers uitstroomt naar betaald werk en die baan minstens een halfjaar behoudt. Volgens de bank, Venlo en Rendiz is een samenwerking in deze vorm de eerste in de provincie Limburg.

Daan de Hulster in Vijftig mensen in bijstand worden aan baan geholpen (Limburger)


 1. Vilseledd # 1 
  11 maanden geleden

  De publieke opinie zal zeggen: “Maar dat is toch alleen maar goed.” Ik begrijp het probleem. Mensen hebben geen zin om werk te doen, dat niet bij ze past, maar het dwangarbeidverhaal zal met de aantrekkende economie naar de achtergrond verdwijnen. We zullen ons weer sterk moeten maken voor passend werk en dat je een hoogleraar geen tomaten laat plukken.

 2. De Sjaak # 2 
  10 maanden geleden

  “De rabobank komt uit de kosten als 30% uitstroomt naar betaald werk en die baan minstens een half jaar houdt”
  Wat ongelooflijk “toevallig” en “conveniënt “nou dat dat “betaalde” half jaar nou precies wordt gefinancierd door subsidie van het rijk op kosten van de belastingbijdrage van ons ieder. Voor dat half jaar krijgt Rabo loonkostensubsidie. Daarmee kunnen ze die (ongetwijfeld met veel druk en dwang geworven) uitkeringsgerechtigden (want ja, stel je voor zeg, als zo’n ***** niet meewerkt dan gaat daar je “verdienste” als Rabobank!) een half jaar lang voor zwaar onder het minimumloon uitbuiten, hun eigen wel fatsoenlijk betaalde medewerkers het vuur na aan de schenen leggen (voor jou tien van die ****!) en vervolgens kunnen ze die 30% even zo makkelijk weer dumpen voor een vers blik *****.
  De Rabobank….die is toch van de Libor rente…..die fraude waar een fatsoenlijk burger de bak voor indraait….????

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*