Stuur ook een protestbrief tegen de grote Grijze Wolven-bijeenkomst in Utrecht!

Bahceli maakt het Grijze Wolventeken
Op zondag 31 mei 2009 organiseert de Turkse Federatie Nederland (TFN) in Utrecht een congres met als speciale gast Devlet Bahçeli, de leider van de Turkse extreem-rechtse partij MHP. Via onderstaande brief aan het Utrechtse college van B&W heeft Doorbraak gevraagd om maatregelen tegen de bijeenkomst. Protesteer ook en mail de helemaal onderaan staande voorbeeldbrief naar het Utrechtse college (mailadres: Postbus16200@Utrecht.nl).

Aan:
College van B&W Utrecht en raadsleden

Deventer, 22 mei 2009

Betreft: bijeenkomst extreem-nationalistische Turken in Utrecht

Geachte burgemeester, wethouders en raadsleden,

Bij deze wijzen wij u op een congres van de extreem-nationalistische Turkse Grijze Wolven op 31 mei in uw gemeente. De bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum De Vechtsebanen aan de Mississippidreef in Utrecht en wordt georganiseerd door de Turkse Federatie Nederland (TFN).

De TFN werd in het verleden door onder andere voormalig minister Dijkstal al aangeduid als mantelorganisatie van de Turkse extreem-rechtse partij MHP. Aanhangers van die partij worden Grijze Wolven genoemd. De MHP is een partij met fascistische en antisemitische trekken en heeft openlijke verbindingen met het criminele milieu in Turkije en Europa. Vanwege hun ultra-nationalistische opvattingen zijn Grijze Wolven in Nederland sterk gekant tegen de integratie van Turkse Nederlanders daar zij dit zien als een onaanvaardbare aantasting van de Turkse identiteit. Bovendien gedragen deze Turkse nationalisten in Nederland zich vaak zeer intolerant tegen andersdenkenden en etnische en religieuze minderheidsgroepen afkomstig uit Turkije. Vooral Koerden krijgen het zwaar te verduren, omdat zij in de ogen van Grijze Wolven een ernstig gevaar zijn voor de eenheid van het Turkse volk. Hier bovenop ontkent de TFN ook nog eens de Armeense genocide.

De leider van de MHP, Devlet Bahçeli, is de hoofdspreker op het TFN-congres in Utrecht. Hij gaf eerder ondersteuning aan gedetineerde MHP-aanhangers. Ook zullen een aantal vooraanstaande Grijze Wolvenmuzikanten optreden, waaronder Mustafa Yildizdogan. Een bekend lied van hem betreft een lofzang op de voormalig MHP-leider Alparslan Türkes. De verwachting is dat een paar duizend Grijze Wolven uit binnen- en buitenland het congres zullen bezoeken.

Bijeenkomsten als deze worden door de TFN en de Grijze Wolven gebruikt om de vermeende Turkse superioriteit te benadrukken, rassenhaat te propageren en haat tegen Koerden en Armeniërs te voeden. Discriminerende en ultra-nationalistische uitingen zijn schering en inslag en dit zal ook het geval zijn bij het congres in Utrecht. Wij vragen u dan ook welke maatregelen u denkt te nemen om dit tegen te gaan, conform artikel 137c, Wetboek van Strafrecht, en om het congres in uw gemeente te voorkomen. Het laten doorgaan van de bijeenkomst zou een klap in het gezicht zijn van mensenrechtenorganisaties, Koerden en Alevieten en zou de spanningen tussen etnische gemeenschappen in Nederland op scherp kunnen zetten.

We hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd en spoedig van u te horen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u uiteraard met ons contact opnemen.

Met vriendelijke groeten,

Doorbraak
Postbus 901
7400 AX Deventer
06-41206167
www.doorbraak.eu


Voorbeeldbrief

Hier de voorbeeldbrief die organisaties en individuen naar het college kunnen sturen. (Je kunt hem knippen en in je mailtje naar Postbus16200@Utrecht.nl plakken. Vergeet hem niet te ondertekenen. We zouden het fijn vinden als je Doorbraak ook een kopietje stuurt: doorbraak@doorbraak.eu.)

Geacht college van B&W van Utrecht,

Onlangs vernamen wij dat op 31 mei 2009 in uw gemeente een congres zal plaatsvinden van de extreem-rechtse Turkse Federatie Nederland (TFN). De TFN is een verlengstuk van de extreem-rechtse Turkse partij MHP en aanhangers daarvan worden ook wel Grijze Wolven genoemd. De bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum De Vechtsebanen aan de Mississippidreef in Utrecht.

Zoals u wellicht weet, is de ideologie van de Grijze Wolven fascistisch en antisemitisch. De TFN is extreem nationalistisch en verzet zich tegen de integratie van Turkse Nederlanders. Dat zou de Turkse identiteit aantasten. De hoofdspreker op het congres is Devlet Bahçeli, de leider van de MHP. Bijeenkomsten als deze worden door de TFN en de Grijze Wolven gebruikt om de Turkse vermeende superioriteit te benadrukken, rassenhaat te propageren en haat tegen Koerden en Armeniërs te voeden.

Het lijkt ons onwenselijk dat het congres doorgang vindt en we vragen u dan ook wat u gaat ondernemen om strafbare uitingen ter plekke tegen te gaan.

We hopen spoedig van u een reactie te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groeten,