Waarom zijn jullie “beschaafdelingen” ineens voor het opzettelijk schofferen van minderheden?

Vergeten?

Het gaat niet om het islamitische “verbod” om de profeet af te beelden. Het is logisch dat niet-moslims zich daar niet aan houden. Ik bedoel, geniet van je speklapje. Het gaat om spotprenten. Opzettelijk moslims in het westen, een al onderdrukte minderheid, schofferen.

Dat je allerlei mensen kunt beledigen, schofferen en kwetsen, onbedoeld, zonder opzet, kan gebeuren in een samenleving. Heel normaal. Daar gaat het niet om. Het gaat om opzettelijk provoceren, met geen enkel ander doel. Schijt aan de gevoelens van moslims, dehumanisering dus.

Zo gaat het proces van dehumanisering, weten we uit de geschiedenis. Spotprenten over minderheden voor entertainment en superioriteitswaan van de meerderheid. Ineens zijn jullie je eigen “Dit nooit meer” vergeten?

Waarom zijn jullie “beschaafdelingen” ineens voor het opzettelijk en zo grof mogelijk schofferen, kwetsen en beledigen van minderheden? Dat is toch geen respectvolle en menswaardige omgang met elkaar? Zo voed je je kinderen toch ook niet op?

Je probeert onnodig kwetsen, schofferen, beledigen toch zoveel mogelijk te voorkomen? Op je werk, in je buurt, in je gezin? Als je opzettelijk, met geen enkel ander doel, een rondje mensen verrotschelden gaat doen, ben je toch gewoon een ordinaire rotzak? Helemaal bij ‘een zwakkere’?

Please doe allemaal effe een reality check over je normen en waarden, want het verdedigen van opzettelijk kwetsen, beledigen en schofferen als een soort superieur westerse waarde is best raar, right?

Dat zoveel mensen de dehumanisering van moslims volslagen normaal vinden, dus het schijt hebben aan onze gevoelens, is een eng discours. Jullie hebben fatsoenregels voor elkaar onderling, maar ons mogen jullie als gevoelloze mensen behandelen? Omlaag blijven trappen.

Waarom kunnen de meeste mensen niet naast moslims staan bij zo’n publicatie en zeggen: “Ja, het is onnodig en respectloos om spotprenten van jullie profeet te maken”? Wat een normale beschaafde reactie zou zijn. Dat er dan een paar rotzakken zullen blijven lachen om die troep, tja.

Dus een paar mensen denken: hoe kunnen we die moslims zo diep mogelijk kwetsen, schofferen? Got it! Spotprenten van hun ow zo geliefde profeet! Muahaha!

You all be like: Jaa! Yaayy!! Gewoon doen! Lekker moslims kwetsen!!! Schoffeer! Zo grof mogelijk, please! Trap!

Dit is toch raar?

Als iemand iets aan een buschauffeur vraagt zonder eerst te groeten, dan krijg je gelijk op een vermanende toon een: “Ook goededag!”. Als iemand wordt gepest op school of op werk, dan vinden we dat je hoort te corrigeren.

Maar nu? Niets. Sterker nog, wordt aangemoedigd door staatshoofden.

Arzu Aslan

(Deze tekst verscheen eerder als draadje op Twitter.)