11 november, Rotterdam: Mars met de Moeders voor een einde aan het toeslagenschandaal

Het aftreden van het kabinet, alle media-aandacht en een parlementair onderzoek hebben geen einde kunnen brengen aan het Toeslagenschandaal en de gezinnen geen schade- en eerherstel gebracht. Daarom komen wij in actie en lopen op 11 november 2021 met gedupeerden en medestanders de Mars met de Moeders”, aldus de oproep op de website Mars met de Moeders.

“Waarom 11 november? In de strijd voor rechtvaardigheid, erkenning en herstel is 11 november 2019 een belangrijk moment. Een aantal moeders is samen met Renske Leijten naar het Rotterdamse belastingkantoor gestapt en hebben daarmee het Toeslagenschandaal aan het licht gebracht. Er werd bloot gelegd dat de Belastingdienst discrimineert, institutioneel racisme in de hand werkt en haar eigen wet- en regelgeving niet naleeft. Zeker 30.000 ouders zijn onterecht als fraudeurs in de kinderopvangtoeslag bestempeld. Gezinnen zijn van de één op de andere dag in diepe schulden en grote financiële stress beland. Ruim 100.000 kinderen zijn door de staat tot armoede gebombardeerd en hun toekomst ontnomen. De problemen zijn twee jaar later nog steeds niet opgelost. Daarom nemen de moeders het initiatief en lopen met hun gezinnen dezelfde historische route nog een keer. Loop je mee?”

Donderdag 11 november
Vanaf 8:00 uur verzamelen, actie begint 9:00 uur
Voor het Stadhuis
Coolsingel, Rotterdam
Facebook

“Vanaf 08:00 verzamelen we voor Stadhuis Rotterdam, waar koffie en thee aanwezig (aangeboden door wethouder Grauss). De mars start om 09:00 en eindigt bij de Belastingdienst, Rotterdam-Zuid. Daar begint het programma.”

Eric Krebbers