4 juni, Leiden: krijtactie voor 14 euro minimumloon (doe mee op afstand!)

(Let op: deze actie was oorspronkelijk gepland voor 14 mei, maar de hieronder genoemde brief komt pas op 4 juni aan de orde in de commissie en daarom hebben wij de actie tot die datum uitgesteld.)

“Een klein team van #Leidenvoor14 gaat op donderdag 4 juni leuzen krijten bij de tijdelijke locatie van het Leidse stadhuis, aan de achterkant van station Leiden Centraal. Die avond komt in de commissie Werk en Middelen hopelijk een brief aan de orde die wij hen onlangs gestuurd hebben. In die brief staat een motie, en we vragen aan de commissie om die in te brengen in de gemeenteraad. De brief en de motie lees je hier”, aldus #Leidenvoor14 in de oproep op Facebook.

De oproep gaat verder: “Vanwege de coronacrisis roepen we níet op om naar het stadhuis te komen. Wél vragen we iedereen om mee te denken en ons tips te sturen voor leuzen en boodschappen aan de commissie en de raad die we zouden kunnen krijten. We gaan in ieder geval een hele grote 14 krijten.”

Donderdag 4 juni
Van 18:00 tot 20:00 uur
Ingang tijdelijk stadhuis
Bargelaan 190, Leiden (achter CS)
Facebook

Meer over de campagne lees je hier. Op vrijdag 1 mei werd er in het hele land gekrijt, onder andere voor 14 euro minimumloon.

Eric Krebbers