15 april, Amersfoort: lezing over anti-racisme, dekolonisatie en de rol van de witte mens

Stop apartheid now!
Stop apartheid now!

Op 15 april vertelt anti-apartheidsstrijder Marjan Boelsma tijdens een lezing in Kunsthal KadE “vanuit haar eigen ervaringen en de actualiteit over anti-racisme, dekolonisatie en de rol van de witte mens”.

Lezing
Zondag 15 april
Van 14:30 tot 15:30 uur
Eemhuis
Kunsthal KadE
Eemplein 77
Amersfoort

De lezing is gratis voor bezoekers van Kunsthal KAdE. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Stuur een mail naar boekingen@kunsthalkade.nl.

“Het pad van dekolonisatie, anti-racisme en solidariteit met de anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika kent vele hindernissen”, aldus de uitnodiging. “Marjan Boelsma zette zich samen met anderen in voor solidariteit met de bevrijdingsstrijd in Zuid-Afrika en slachtoffers van het apartheidsregime. Zij was onder meer VN-waarnemer bij de eerste algemene verkiezingen in Zuid-Afrika in 1994. Zij vertelt vanuit haar eigen ervaringen en de actualiteit over anti-racisme en dekolonisatie en de rol van witte mens. In het kader van Tell Freedom organiseert Kunsthal KAdE een reeks lezingen door specialisten op gebied van Zuid-Afrikaanse kunst en aan de tentoonstelling gerelateerde onderwerpen. Deze lezing is de derde lezing in een reeks van vier.”

Eric Krebbers