17 maart, Den Haag: protestactie “Geef haat geen macht!”

Op 17 maart vindt in het kader van de internationale dag tegen racisme op 21 maart in Den Haag de protestactie “Geef haat geen macht!” plaats, georganiseerd door het Platform Stop Racisme en Fascisme. Bij de actie hoort een “nieuw maatschappelijk contract”, dat ook Doorbraak heeft ondertekend.

Uit de oproeptekst: “Extreem-rechts dreigt het voor het zeggen te krijgen in Nederland. Dit bedreigt iedereen die in een solidaire en rechtvaardige samenleving wil leven: een samenleving waar iedereen welkom is, zonder racisme en waar een veilig klimaat boven winst gaat.

Samen slaan we de handen ineen voor die rechtvaardige samenleving. Samen staan we op tegen racisme, fascisme, antisemitisme, moslimhaat, lhbtq+-haat, en komen we op voor iedereen die bedreigd wordt door extreem-rechtse politiek.

Zondag 17 maart
Vanaf 13:00 uur
Lange Vijverberg
(bij de Hofvijver)
Den Haag

We roepen alle democratische partijen en maatschappelijke organisaties op om extreem-rechts geen podium te geven en op geen enkele manier samen te werken met ondemocratische, racistische en fascistische partijen.

Samen sluiten we een nieuw maatschappelijk contract: geef haat geen macht!

Op 17 maart gaan we samen de straat op in Den Haag om juist voor de deur van de macht duidelijk te maken dat we niet willen leven in een land waar extreem-rechts regeert. Doe mee!”

Harry Westerink