Samen tegen racisme & discriminatie.

Samen tegen racisme en discriminatie.

In het kader van de internationale dag tegen racisme organiseert het Comité 21 maart een demonstratie tegen racisme die eindigt met een manifestatie.


Demonstratie
Zaterdag 18 maart
Vanaf 13:00 uur
Beursplein
Amsterdam
Facebook

Uit de oproep: “Nederland heeft een racismeprobleem. In de aanloop naar de verkiezingen spelen politici bevolkingsgroepen tegen elkaar uit om de aandacht van het bezuinigingsbeleid af te leiden. Vluchtelingen worden teruggestuurd naar oorlogsgebied, maar krijgen tegelijkertijd de schuld van woningnood. Jongeren van kleur worden uitgesloten van de arbeidsmarkt. Voor velen is etnisch profileren en politiegeweld aan de orde van de dag. Mensen die in actie komen, zoals tegen Zwarte Piet, worden gecriminaliseerd.

Nederland staat hierin niet op zich. Ook in andere landen zien we hoe racisme genormaliseerd wordt. Rechts-populistische en extreem-rechtse partijen groeien op basis van hun zondebokpolitiek tegenover moslims en vluchtelingen. Wij zeggen nee tegen islamofobie en antisemitisme! Gelijkwaardigheid staat ook op andere vlakken onder druk: vrouwen verdienen structureel minder dan mannen, zelfmoordcijfers onder transgenders zijn schokkend hoog en voor mensen met een beperking is de toegankelijkheid nog steeds niet optimaal. Op de internationale dag tegen racisme en discriminatie gaan we daarom, samen met mensen over de hele wereld, de straat op. We maken een vuist tegen extreem-rechts, racisme en elke vorm van discriminatie. Samen maken we ons hard voor een inclusief en divers Nederland.”

Harry Westerink


  1. johan # 1 
    1 jaar geleden

    STOM STOM STOM, Ik was een uur te laat. Me vergist in de tijd.
    Alsnog mijn geestelijke steun.

0

Het kan even duren voor je reactie voor anderen zichtbaar wordt omdat de redactie er eerst nog even naar kijkt. Seksistische en racistische reacties worden niet doorgelaten, evenals scheldpartijen, bedreigingen, 'off topic'-bijdragen en pure 'knip en plak'-reacties (deze website is geen prikbord). Wil je contact met de redactie? Mail dan: doorbraak@doorbraak.eu


Je mag de volgende tags gebruiken: <a href=""> <blockquote> <del> <code> <em> <i> <strong> <b>


*