25 november: informatie en discussie over organizing

Organize!
Op donderdagavond 25 november organiseert de Amsterdamse organisatie D4net een informatie- en discussieavond over organizing met Bob Wester, werkzaam als organizer bij de vakbond ABVAKABO en tevens Doorbraak-activist.

In de oproep schrijft D4net: “Na jarenlang polderen hebben de schoonmakers met hun vakbond laten zien dat je als met genoeg mensen bent, en je effectieve acties voert, je veel kan bereiken. Wat kunnen wij, als links (?! hoe je het ook wilt definiëren) leren van organizing bij de vakbonden? Hoe organiseer je mensen op hun gemeenschappelijk belang? Wat is er vernieuwend aan organizing? Wat zijn de valkuilen en zijn die te overwinnen? Kortom kan organizing ons uit de impasse halen?”

Lees ook het interview met onder andere Bob Wester over organizing en de betekenis ervan voor links: “We moeten heel doelgericht mensen gaan organiseren”. Meer weten over organizing? Lees dan “Leren van community en union organizing” of “Organizing” elders op de Doorbraak-website.

De avond vindt plaats aan de Bilderdijkstraat 165-f te Amsterdam. De deur gaat open om 19:45 uur en de avond zelf begint om 20:15 uur. Entree gratis, donaties welkom.

Eric Krebbers