26 juni, Delft: “kom over de brug”-actie van Delft BIJ1 en de #Voor14-beweging

Zaterdag organiseren de Delftse afdeling van BIJ1 en de #Voor14-beweging een “kom over de brug”-actie in Delft. Deze actie en vergelijkbare acties in andere steden zijn bedoeld om landelijke politici onder druk te zetten om in het regeerakkoord een verhoging van het minimumloon naar 14 euro op te nemen.

Uit de oproeptekst: “Overal in het land komen mensen van de #Voor14-beweging op zaterdag en zondag over de brug voor een verhoging van het minimumloon naar 14 euro. Ook Delft BIJ1 gaat samen met #Voor14 de straat op. Het is bijna 1 juli, dan wordt het wettelijke minimumloon aangepast (geïndexeerd op basis van contractloonmutatie). Voor de komende tijd betekent dit een verhoging van wel tien hele centen naar 9,82 euro bruto per uur. Dit terwijl de inflatie is gestegen naar 2,1 procent in 2021.

Zaterdag 26 juni
Van 12:00 tot 14:00 uur
Koepoortbrug, Delft

BIJ1 is de enige partij in de Tweede Kamer die het minimumloon direct naar 14 euro wil verhogen. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen spraken bijna alle partijen over de verhoging van het minimumloon. Het is nu tijd om over de brug te komen. Volgens Voor 14 is het tijd dat die belofte ingelost wordt in het komende regeerakkoord.

Wat ons betreft is het onacceptabel dat werkgevers grote winsten maken, terwijl hun werknemers in armoede leven. Voor steeds meer schoonmakers, postbodes, thuishulpen en al die anderen die het land draaiende houden, is het duidelijk; zij zullen zelf moeten opstaan, zodat politici naar hen gaan luisteren. Want hoe kan er nog geen minimumloon van 14 euro per uur zijn, terwijl zo’n groot deel van de kiezers dit wel wenst (bijna 70 procent, I&O).”

Harry Westerink