29 juni, Den Haag: “kom over de brug”-actie van de #Voor14-beweging

Op 29 juni organiseert de #Voor14-beweging een “kom over de brug”-actie voor het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. De actie is bedoeld om landelijke politici onder druk te zetten om in het regeerakkoord een verhoging van het minimumloon naar 14 euro op te nemen. Ook in andere steden vinden er de komende dagen “kom over de brug”-acties plaats.

Uit de oproeptekst: “Het is bijna 1 juli. Dan wordt het wettelijk minimumloon aangepast (geïndexeerd op basis van contractloonmutatie). Voor de komende tijd betekent dat een verhoging van wel tien hele centen naar 9,82 euro bruto per uur. Dat terwijl de inflatie in 2021 is gestegen naar 2,1 procent. Rutte en co, dat is nog steeds te veel om van te sterven en te weinig om fatsoenlijk van te leven. Denken jullie politici ook niet dat het tijd wordt dat mensen met een minimuminkomen kunnen gaan leven, in plaats van alleen maar overleven? Vooral nu we zien dat zelfs in tijden van crisis de rijken alsmaar rijker worden. Dit is dan ook een oproep aan politiek Den Haag: laat je van je beste kant zien en neem een verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur op in het regeerakkoord. Formeer voor 14!

Dinsdag 29 juni
Van 12:15 tot 13:30 uur
Plein, Den Haag

Tijdens de verkiezingscampagne hadden bijna alle partijen het over een verhoging van het minimumloon. Wij roepen al deze partijen nu op om over de brug te komen. Kom over de brug voor 14! Overal in het land komen komen mensen van de #Voor14-beweging aanstaande zaterdag en zondag over de brug voor een verhoging van het minimumloon naar 14 euro. Ook in Den Haag gaan we de straat op, op dinsdag 29 juni. We verwachten van de politici dat zij over de brug komen voor een fatsoenlijk bestaan en dus een leefbaar inkomen. Op het Plein voor het Tweede Kamer-gebouw zullen in actie komen. Ook zullen we een rapport met daarin onze wetenschappelijk onderbouwde eisen overhandigen aan de aanwezige politici. Een aantal sprekers zal tijdens het podiumprogramma vanuit eigen ervaring over het onrecht en de ongelijkheid in een van de rijkste landen ter wereld. Ben jij bereid om ook jouw stem te laten horen en politiek Den Haag ter verantwoording te roepen. Sluit je dan bij deze actie aan!”

Harry Westerink