29 januari, Amsterdam: bijeenkomst voor een hoger minimumloon #Amsterdamvoor14

De Bijstandsbond bij de aftrap van #Amsterdamvoor14.

Op 29 januari organiseren de Bijstandsbond en stichting Wereldse Wijk een bijeenkomst in Amsterdam in het kader van de minimumlooncampagne, onder het motto “minimaal 14 euro per uur voor iedereen”.

Uit de oproeptekst: “Is het minimumloon wel genoeg om van te leven? Is er genoeg rijkdom om het minimumloon te verhogen? Er is een beweging opgericht voor een minimumloon van 14 euro per uur. Wat vinden we daarvan? Hoe kunnen we samen ervoor zorgen om het minimumloon te verhogen?

Woensdag 29 januari
Van 19:30 tot 22:30 uur
Buurtsalon Jeltje
Eerste Helmersstraat 106-n, Amsterdam
Facebook

Het is tijd om samen wakker te worden en op te staan voor een eerlijke verdeling van de rijkdom. Het is een goed initiatief om het minimumloon te verhogen naar 14 euro, zodat iedereen in Nederland kan leven in plaats van overleven. Om dit te bereiken is de beweging Samen voor 14 opgericht. De beweging is een initiatief van de FNV, en vervolgens doen in het hele land vele organisaties mee. In wijken en buurten in verschillende grote steden worden bijeenkomsten georganiseerd om een beweging van onderaf op te bouwen.

De armoede en de grote verschillen tussen arm en rijk worden vooral gevoeld door arbeiders, door vrouwen, door mensen die lichamelijk niet voldoen aan de heersende norm, door mensen van andere achtergronden. Bij het huidige politieke beleid en de neo-liberale economie leven velen in armoede.

Wij vinden het een goed initiatief om te eisen dat het parlement het minimumloon verhoogt tot 14 euro per uur. Hiermee stijgt ook het inkomen van mensen met een uitkering en AOW door de koppeling aan het minimumloon. Vind je dit ook een goed idee en wil je meer informatie over deze beweging of heb je vragen en ideeën hierover? Laat van je horen.

Er zijn al vele acties geweest, ook in Amsterdam, en het komend jaar volgen nog veel meer acties in vele buurten. Daarom organiseren wij een buurtbijeenkomst in Amsterdam-West om over de acties en de beweging Samen voor 14 te discussiëren. Bezoek voor meer informatie de website www.voor14.nl. Er zal een inleiding worden gehouden door Jesse Oberdorf van de beweging #Samenvoor14. Daarna is er discussie en na afloop een gezellig samen zijn met muziek.”

Harry Westerink